Web Design Introductory 5th Edition By Campbell – Test Bank

$25.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS
Web Design Introductory 5th Edition By Campbell – Test Bank

CHAPTER 5

Multiple Choice

 

1. _______ refers to the appearance and arrangement of characters applied to text.

  a. Topography b. Photography
  c. Typography d. Genealogy

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

2. The characteristics that define _______ are typeface, style, and size.

  a. type b. alphanumeric slant
  c. printing valence d. font ratios

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

3. A group of alphabetic characters, numbers, and symbols with the same design, such as the slant and thickness, is called a _______.

  a. font b. style
  c. typeface d. point size

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

4. Which of the following is not a generic font type?

  a. Times New Roman b. serif
  c. cursive d. monospace

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

5. _______ fonts replicate handwriting.

  a. Monospace b. Cursive
  c. Serif d. Sans serif

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

6. Arial is an example of a _______ font.

  a. sans serif b. web
  c. fantasy d. serif

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

7. Most web designers rely on CSS to specify backup fonts rather than rely on _______ fonts.

  a. serif b. web-safe
  c. sans serif d. cursive

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

8. _______ fonts are included in the code for the webpage and must be downloaded to the user’s device before the webpage text can appear.

  a. Baseline b. Concatenated
  c. Intrinsic d. Embedded

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

9. _______ fonts often increase the time it takes for a webpage to load.

  a. Sans serif b. Embedded
  c. Generic d. Variable

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

10. What is an alternate term for a font family?

  a. font stack b. font cluster
  c. font face d. font aggregate

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

11. Like an em unit, a(n) _______ allows for flexible font sizing, but their percentage specification appears in the HTML document’s root rather than for each font style or type.

  a. en b. ex
  c. rem d. es

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

12. Your _______ selection can help establish an emotional connection with your visitors.

  a. mood b. style
  c. logo d. font

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

13. Which of the following measurements are used for relative font sizes?

  a. centimeters b. millimeters
  c. percentage of surrounding text’s font size d. points

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

14. Which of the following should be used to add emphasis to webpage text?

  a. bold b. underlining
  c. uppercase characters d. mood characters

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

15. _______ alone should not be used to convey information on a webpage.

  a. Text b. Images
  c. Copyrights d. Links

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   132-133

 

16. Which of the following is NOT a best practice for both adding webpage images and following web accessibility guidelines?

  a. adding alternative text to each image b. including redundant text links for image maps
  c. avoiding background images that obscure text d. using images alone to convey information on a webpage

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   133

 

17. Professional photographers use digital cameras with higher_______ capabilities to produce larger quality images, such as poster-sized.

  a. megapixel b. APX
  c. phototropic d. raster

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

18. SnagIt is an example of _______ software.

  a. image editing b. screen capture
  c. illustration d. WYSIWYG

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

19. Which of the following is an example of using screen captures for webpages?

  a. technical blogs b. software tutorials
  c. technical support pages d. all of the above

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

20. _______ software is used to create an image of the contents of a computer screen.

  a. Illustration b. Image editing
  c. Screen capture d. None of the above

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

21. _______ software and apps are used to draw shapes, lines, and curves and then combine them into an image.

  a. Illustration b. Image Editing
  c. Screen capture d. None of the above

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

22. Which of the following is illustration software?

  a. Corel Paint Shop Pro b. Expression Web
  c. Xara Xtreme d. FullShot

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

23. Which of the following tools can be used to create a digital file from printed text, for example?

  a. scanner b. WYSIWYG editor
  c. CSS editor d. digital tablet

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   136

 

24. Which of the following is NOT a common scanner type?

  a. sheet-fed b. flatbed
  c. drum d. roller

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   136

 

25. Raster images are also called _______.

  a. bitmaps b. vector maps
  c. pixel maps d. color maps

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   137

 

26. Which of the following is NOT an example of image editing software and apps?

  a. Adobe Photoshop b. Microsoft Paint
  c. ProCamera d. Adobe Illustrator

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   137

 

27. _______ images are called bitmaps because they are created a bit at a time; one bit equals one screen pixel.

  a. Raster b. Black and white
  c. Photographic d. Vector

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   137

 

28. The process of converting vector images to bitmaps is called _______.

  a. bitmapping b. rasterizing
  c. vectorizing d. indexing

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   137

 

29. _______ software and apps are used to draw vector images.

  a. Image editing b. WYSIWYG editor
  c. CSS editor d. Illustration

 

ANSWER:   d
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

30. Individual _______ are visible in a zoomed bitmap image.

  a. colors b. pixels
  c. shapes d. lines

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

31. _______ image files are commonly referenced by their file extensions.

  a. Vector b. Indexed
  c. Bitmap d. AFX

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

32. GIF images are saved with a maximum of _______ colors.

  a. 6 b. 126
  c. 256 d. 456

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

33. The _______ image file format was the original image format used on the web.

  a. JPEG b. GIF
  c. BMP d. PNG

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

34. You can turn off or on a single color in a(n) _______ GIF.

  a. translucent b. transparent
  c. rasterized d. interlaced

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

35. _______ GIFs consist of a series of frames that repeat to simulate movement.

  a. Web-ready b. Adaptable
  c. Animated d. Dynamic

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

36. _______ software is used to create both interlaced and transparent GIFs.

  a. Image editing b. Illustration
  c. Audio editing d. Video editing

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

 

37. _______ an image as shown in the accompanying figure creates a focal point and reduces the file size.

  a. Scanning b. Positioning
  c. Cropping d. Resizing

 

ANSWER:   c
POINTS:   1
REFERENCES:   141

 

38. The GIF and PNG image file formats offer _______ compression, meaning all the image data is retained when the image file is compressed during the save process.

  a. glossy b. lossless
  c. lossy d. glossless

 

ANSWER:   b
POINTS:   1
REFERENCES:   142

 

39. The _______ image file format provides lossy compression, meaning that some image data is permanently lost during compression.

  a. JPEG b. GIF
  c. PNG d. BMP

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   142

 

40. A loss of image data during the save and file compression process is called compression _______.

  a. artifacting b. modifying
  c. pixelizing d. rasterizing

 

ANSWER:   a
POINTS:   1
REFERENCES:   143

 

Multiple Response: Modified Multiple Choice

 

41. Which of the following combined elements create a font?

  a. typeface b. size
  c. style d. color

 

ANSWER:   a, b, c
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

42. As a web designer, you should evaluate potential fonts based on _______.

  a. color b. mood
  c. readability d. availability

 

ANSWER:   b, c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

43. With rems, the percentage specification appears in the _______.

  a. individual font style b. individual font type
  c. top-level heading d. HTML document’s root

 

ANSWER:   c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

44. When selecting images, be sure to select high-quality, relevant images that _______.

  a. add value b. match or complement the color scheme
  c. support the website’s message d. contribute to the overall mood

 

ANSWER:   a, b, c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   133

 

45. Which of the following tools can you use to create your own webpage images?

  a. screen capture software or app b. digital camera
  c. illustration software or app d. smartphone with a camera

 

ANSWER:   a, b, c, d
POINTS:   1
REFERENCES:   134

 

True/False

 

46. Selecting the appropriate type for your webpages’ text is part of the design process.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

47. According to WAI guidelines, you should use the HTML <font> tag and its attributes to specify a font.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

48. TrueType is a font standard developed by Adobe Systems.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

49. OpenType is a font standard that incorporates TrueType and PostScript fonts for Windows and Macintosh operating systems.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

50. Fantasy fonts have equal spacing between characters, simulating characters created on a manual typewriter.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

51. Fantasy fonts are used for decoration.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

52. The most common fonts used in web design are in the serif and sans serif generic font types.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

53. Web browsers have a default font; however, a user must choose the browser’s default font size setting.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

54. As a web designer, if you do not specify a font or font size, browsers will use their default font to display text.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

55. There is a clear direction in favor of serifs in terms of maximum online readability.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

56. All browser versions now support rems.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

57. Using absolute font sizes allows visitors to control font size by changing their browsers’ font size setting.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

58. The third versin of CSS specifications, known as CSS3, introduced rems.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

59. Digital cameras store images externally, on memory cards.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   134

 

60. If using a photo-sharing website, such as Shutterfly, you can order printed copies, create photo albums, and share links to the photos with friends and family.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   134

 

61. After digital images have been transferred to your computer, you can manipulate and fine-tune them using illustration software.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

62. Most digital cameras offer default options for the majority of their settings.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

63. FullShot is an example of illustration software.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

64. Copyright restrictions are not an issue when you download images from the web.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   136

 

65. You should add a credit line for images from other sources, unless they are in the public domain.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   136

 

66. Vector images are resolution dependent.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

67. You can resize a vector image with no loss of image quality.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

68. A vector image contains a specific number of pixels measured as pixels per inch (ppi) and is resolution dependent.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   137

 

69. Images created with screen capture software and apps and digital cameras are bitmaps.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

70. GIF images are a good choice for photographs and other high-quality digital images used on webpages.

  a. True
  b. False

 

ANSWER:   False
POINTS:   1
REFERENCES:   140

 

Completion

 

71. ____________________ is a spacing technique that allows text to be squeezed or stretched, as necessary, to fit in a specific amount of space.

ANSWER:   Tracking
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

72. Times New Roman is an example of a(n) ____________________ font.

ANSWER:   serif
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

73. Arial is an example of a(n) ____________________ font.

ANSWER:   sans serif
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

74. Fonts that do not have serifs are called____________________ fonts.

ANSWER:   sans serif
POINTS:   1
REFERENCES:   129

 

75. If a browser cannot locate the font used on a webpage, it will attempt to replace it with the next designated ____________________ font in the stack.

ANSWER:   backup
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

76. A(n) ____________________ font is a commonly available font that most website visitors’ browsers will be able to display.

ANSWER:   web-safe
POINTS:   1
REFERENCES:   130

 

77. ____________________ font sizes are used by web designers who want to maintain control over the size of webpage text.

ANSWER:   Absolute
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

78. One ____________________ unit equals the font size in a relative font size.

ANSWER:   em
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

79. Just like a web color scheme, your font selection can help establish an emotional connection with your visitors by contributing to a specific ____________________ or state of mind.

ANSWER:   mood
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

80. A digital ____________________ records an image electronically, storing images as digital files.

ANSWER:   camera
POINTS:   1
REFERENCES:   134

 

 

81. As shown in the accompanying figure, computer screen captures, also called ____________________, are used in print media and online when it is necessary to show the contents of a computer screen at a point in time.

ANSWER:   screen shots
POINTS:   1
REFERENCES:   135

 

82. One bit equals one screen _____________________ in the rasterizing process.

ANSWER:   pixel
POINTS:   1
REFERENCES:   137

 

83. A file name includes a file ____________________ — a period and a file format identifier.

ANSWER:   extension
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

84. Some illustration software and apps use specific vector image file ____________________, such as .ai for Adobe Illustrator.

ANSWER:   extensions
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

85. You can resize a(n) ____________________ image with no loss of image quality.

ANSWER:   vector
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

86. Vector images are resolution ____________________.

ANSWER:   independent
POINTS:   1
REFERENCES:   138

 

87. A(n) ____________________ JPEG is similar to an interlaced GIF and appears on the screen in a sequence of passes.

ANSWER:   progressive
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

88. You should use ____________________ only for large images that might require more time and bandwidth to download completely, unlike smaller images that typically can be displayed in one pass.

ANSWER:   interlacing
POINTS:   1
REFERENCES:   139

 

89. The ____________________ image format was developed as a free open source image format.

ANSWER:   Portable Network Graphics (PNG)
POINTS:   1
REFERENCES:   140

 

90. When you __________________ an image, you select the part of the image you want to keep and remove the unwanted portion.

ANSWER:   crop
POINTS:   1
REFERENCES:   141

 

Modified True/False

 

91. Kerning adds or removes space between two individual characters. _________________________

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   128

 

92. You should never use italic text formatting for emphasis, as this typically indicates a link. _________________________

ANSWER:   False – underline, underlined, underlining
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

93. Relative font sizes can be measured as a percentage of an em unit. _________________________

ANSWER:   True
POINTS:   1
REFERENCES:   131

 

94. To use vector images on the web, you convert them to bitmap images by saving them in a bitmap file format, a process called antialiasing. _________________________

ANSWER:   False – rasterizing
POINTS:   1
REFERENCES:   137

 

95. Antialiased artifacting can result in areas of an image that appear blurred or distorted. _________________________

ANSWER:   False – Compression
POINTS:   1
REFERENCES:   143

 

Essay

 

96. Briefly discuss the Web Accessibility Initiative (WAI) guidelines for font selection.

ANSWER:   The WAI guidelines state that you should use CSS and the font-family, font-style, font-weight, and font-size properties to specify fonts instead of the HTML <font> tag and its attributes. When you specify a font, such as Verdana, you should also specify an alternative generic font, such as sans serif.
POINTS:   1
REFERENCES:   128
TOPICS:   Critical Thinking

 

97. Discuss the role that font size plays in your selection of a font.

ANSWER:   Font size also plays an important role in your selection of a font. A webpage’s font size is either absolute or relative. Absolute font sizes do not change when visitors change their browser font size settings. While absolute font sizes allow designers to maintain control over the size of page text, they do not comply with responsive web design techniques. Relative font sizes adjust to the user’s screen and resolution. Web designers traditionally measured relative font sizes in pixels (relative to the viewing screen) as a percentage in relation to the font size of surrounding text, or as a percentage of an em unit, where one em unit equals the font size. The third version of CSS specifications, known as CSS3, introduced rems (root em). Like an em unit, a rem allows for flexible font sizing, but the percentage specification for rems appears in the HTML document’s root, or top level heading, rather than for each font style or type.
POINTS:   1
REFERENCES:   131
TOPICS:   Critical Thinking

 

98. Discuss the relationship between JPEG compression values and image quality.

ANSWER:   JPEG compression values and the resultant image quality have an inverse relationship: a greater compression value yields a smaller file size, but also leads to poorer image quality. If you are selecting a JPEG image compression value for your webpage images and your primary concern is image quality, a lower compression value will result in a higher image quality, but at the cost of a larger file size. If you need smaller, faster-loading image files, use a higher compression value. Higher compression values lead to a greater loss of image data, called image degradation or compression artifacting. Compression artifacting can result in areas of an image that appear blurred or distorted.

Note that each time you reopen, edit, and resave a JPEG image, the loss of data due
to compression artifacting increases and becomes more visible in the image. To protect image quality in an image that requires multiple edits, some designers suggest saving the image in a lossless compression format, such as PNG, until editing is complete. You then can save the image in the JPEG format to reduce its file size. Although it is important to keep a backup copy of all your original unedited images, it is critical to do so for a JPEG image. Because of the progressive compression artifacting that takes place each time you save a JPEG, you should make a copy of the original unedited JPEG file to maintain it.

POINTS:   1
REFERENCES:   143
TOPICS:   Critical Thinking

 

Critical Thinking Questions
Case 5-1

You are a web design professional who is developing a website for a new client who operates a small B2C website. The client shares with you via FTP several image files she wants you to incorporate at the new website: the company logo created in Adobe Illustrator and saved in the .ai file format plus several photographs saved in the JPEG file format.

 

99. Before using the logo image, you first _______.

a. import the logo file in its current format into your HTML editor software c. copy the logo file in its current file format and paste it on the home page
b. open the logo file in image-editing software and then resave it in the .gif or .png bitmap formats d. call the client and tell her that files created in Adobe Illustrator cannot be used on webpages

 

ANSWER:   B
POINTS:   1
REFERENCES:   138
TOPICS:   Critical Thinking

 

100. During your review of the photographs sent by your client, you discover that several of them require some simple editing and all of the images must be optimized for size and quality. You _______.

a. tell the client that she must provide replacement images in the RAW format c. save a copy of the original unedited JPEG images in case you have to start over, and then use image editing software to optimize the images for size and quality
b. use illustration software to modify the images and then optimize them for size and quality d. dust off your digital camera and take new photographs

 

ANSWER:   C
POINTS:   1
REFERENCES:   143
TOPICS:   Critical Thinking

 

Critical Thinking Questions
Case 5-2

As a member of the web development team charged with redesigning the website for a large B2B e-commerce company, you are asked to make a presentation to top management on planned changes.

 

101. During your presentation, the company president asks you how you will guarantee that the distinctive and unusual font used in the company’s wordmark will be used as the font for the text on the webpage. You tell him that _______.

a. it is not possible to use that font c. professionally designed websites should always use sans serif fonts to enhance readability regardless of the font used in the company brand book
b. you can embed the font in the website d. you can establish the font as a baseline font in the browser toolkit

 

ANSWER:   B
POINTS:   1
REFERENCES:   130
TOPICS:   Critical Thinking

 

102. The marketing manager asks why you replaced the marketing department page’s underlined text with bolded and italicized text. You tell him _______.

a. that underlining text for emphasis confuses visitors who expect that underlining signifies a link c. that using underlining to emphasize text interferes with the clean, professional look of the website’s pages
b. bolded or italicized text looks much more emphatic than underlined text d. that bolding or italicizing text for emphasis is a better choice for the Verdana font

 

ANSWER:   A
POINTS:   1
REFERENCES:   131
TOPICS:   Critical Thinking

 

Matching

 

Identify the letter of the choice that best matches the phrase or definition.

a. leading
b. type style
c. type size
d. PostScript
e. Times New Roman
f. scanner
g. Expression Web
h. raster images
i. interlaced GIF image
j. vector

 

REFERENCES:   129
130
138
128
137
136
139

 

103. A font

ANSWER:   e
POINTS:   1

 

104. A WYSIWYG editor

ANSWER:   g
POINTS:   1

 

105. Image format that is resolution independent

ANSWER:   j
POINTS:   1

 

106. Measured in points, where 72 points = 1 inch

ANSWER:   c
POINTS:   1

 

107. Bitmaps

ANSWER:   h
POINTS:   1

 

108. The amount of vertical space between lines of text

ANSWER:   a
POINTS:   1

 

109. A computer input device

ANSWER:   f
POINTS:   1

 

110. Displays on the screen in a sequence of passes, each pass at a higher resolution

ANSWER:   i
POINTS:   1

 

111. A font standard developed by Adobe Systems

ANSWER:   d
POINTS:   1

 

112. Variations in form such as roman (regular), italic, or bold

ANSWER:   b
POINTS:   1

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Web Design Introductory 5th Edition By Campbell – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *