Psychology In Modules 11th Edition by David G. Myers – Test Bank

$25.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

Psychology In Modules 11th Edition by David G. Myers – Test Bank

 

TB1 Module 6- Essay

1. Describe specific functions of our older brain structures, which reveal that our brains are responsible for much more than simply our capacity to think.

 

 

Answer Key

 

1.  

TB1 Module 6- Multiple Choice

1. Surgical destruction of brain tissue is called a(n)
  A) EEG.
  B) synapse.
  C) lesion.
  D) MRI.

 

 

2. An amplified recording of the waves of electrical activity that sweep across the surface of the brain is called a(n)
  A) fMRI.
  B) EEG.
  C) PET scan.
  D) MRI.

 

 

3. The release of gamma waves from radioactive blood sugar in different regions of the brain is detected by
  A) an MRI scan.
  B) an EEG.
  C) a PET scan.
  D) fMRI.

 

 

4. Magnetic resonance imaging uses magnetic fields and ________ to produce computer-generated images of soft tissue.
  A) radio waves
  B) brain lesions
  C) a radioactive form of glucose
  D) electrodes placed on the scalp

 

 

5. To identify which of Lucy’s brain areas was most active when she talked, neuroscientists gave her a temporarily radioactive form of glucose and a(n)
  A) fMRI.
  B) PET scan.
  C) EEG.
  D) MRI scan.

 

 

6. The best way to detect enlarged fluid-filled brain regions in some patients who have schizophrenia is to use a(n)
  A) EEG.
  B) MRI.
  C) PET scan.
  D) brain lesion.

 

 

7. To detect Mr. Ziegler’s loss of brain tissue from a degenerative disease, his physicians are most likely to request that he receive a(n)
  A) EEG.
  B) MRI scan.
  C) brain lesion.
  D) PET scan.

 

 

8. To identify which specific brain areas are most active during a particular mental task, researchers would be most likely to make use of a(n)
  A) fMRI.
  B) microelectrode insertion.
  C) MRI.
  D) brain lesion.

 

 

9. A new ________ technique provides greatly increased resolution for mapping      neural pathways across large areas of the brain.
  A) positron emission tomography
  B) electroencephalogram
  C) diffusion spectrum imaging
  D) microelectrode insertion

 

 

10. The part of the brainstem that controls heartbeat and breathing is called the
  A) cerebellum.
  B) medulla.
  C) amygdala.
  D) thalamus.

 

 

11. If your ________ is destroyed, the left side of your brain could not control the movements of your right hand.
  A) brainstem
  B) hippocampus
  C) amygdala
  D) hypothalamus

 

 

12. The part of the brainstem that helps to coordinate movements is called the
  A) nucleus accumbens.
  B) hippocampus.
  C) amygdala.
  D) pons.

 

 

13. Which brain structure receives information from all the senses except smell?
  A) hippocampus
  B) amygdala
  C) pons
  D) thalamus

 

 

14. Jason lost his sense of taste due to a tumor that caused damage to a structure located on top of his brainstem. This structure is known as the
  A) amygdala.
  B) thalamus.
  C) medulla.
  D) hippocampus.

 

 

15. Information from higher brain regions is transmitted to the medulla through the
  A) hypothalamus.
  B) hippocampus.
  C) amygdala.
  D) thalamus.

 

 

16. The reticular formation is a nerve network that travels through the ________ into the thalamus.
  A) brainstem
  B) amygdala
  C) hypothalamus
  D) cerebellum

 

 

17. Which region of your brainstem plays a role in arousing you to a state of alertness when, for example, you accidentally stumble over another person’s misplaced pair of shoes?
  A) reticular formation
  B) hypothalamus
  C) amygdala
  D) hippocampus

 

 

18. Severing a cat’s reticular formation from higher brain regions causes the cat to
  A) become violently aggressive.
  B) cower in fear.
  C) experience convulsive seizures.
  D) lapse into a coma.

 

 

19. Which baseball-sized structure at the rear of the brainstem serves many functions, including helping you to judge time and to discriminate sounds and textures?
  A) amygdala
  B) cerebellum
  C) hippocampus
  D) corpus callosum

 

 

20. Along with the basal ganglia, the ________ enables nonverbal learning and skill memory.
  A) amygdala
  B) cerebellum
  C) hypothalamus
  D) nucleus accumbens

 

 

21. After Kato’s serious motorcycle accident, doctors detected damage to his cerebellum. Kato is most likely to have difficulty
  A) reading printed words.
  B) understanding what others are saying.
  C) tasting the flavors of foods.
  D) playing his guitar.

 

 

22. Conscious information processing is LEAST likely to be required for the automatic physical survival functions regulated by the
  A) hippocampus.
  B) thalamus.
  C) brainstem.
  D) amygdala.

 

 

23. A neural system at the border between the brainstem and the cerebral hemispheres is known as the
  A) pons.
  B) limbic system.
  C) reticular formation.
  D) medulla.

 

 

24. The neural center in the limbic system that processes explicit memories for storage is called the
  A) hypothalamus.
  B) thalamus.
  C) hippocampus.
  D) medulla.

 

 

25. The amygdala consists of emotion-linked neural clusters in the
  A) brainstem.
  B) reticular formation.
  C) limbic system.
  D) cerebellum.

 

 

26. S. M. is a patient who has been called “the woman with no fear,” even of being threatened with a gun. Her fearlessness is best attributed to damage to her
  A) brainstem.
  B) basil ganglia.
  C) hypothalamus.
  D) amygdala.

 

 

27. To demonstrate that brain stimulation can make a rat violently aggressive, a neuroscientist should electrically stimulate the rat’s
  A) reticular formation.
  B) cerebellum.
  C) medulla.
  D) amygdala.

 

 

28. Which limbic system structure regulates thirst and body temperature?
  A) medulla
  B) amygdala
  C) hippocampus
  D) hypothalamus

 

 

29. The brain structure that provides a major link between the nervous system and the endocrine system is the
  A) cerebellum.
  B) amygdala.
  C) reticular formation.
  D) hypothalamus.

 

 

30. A brain tumor caused extensive damage to Mr. Thorndike’s hypothalamus. It is most likely that he may suffer a loss of
  A) visual perception.
  B) muscular coordination.
  C) sexual motivation.
  D) language comprehension.

 

 

31. James Olds and Peter Milner located reward centers in the brain structure known as the
  A) hypothalamus.
  B) cerebellum.
  C) medulla.
  D) amygdala.

 

 

32. A limbic system reward center located in front of the hypothalamus is called the
  A) amygdala.
  B) reticular formation.
  C) pons.
  D) nucleus accumbens.

 

 

33. Our pleasurable “chills” response to a favorite piece of music is facilitated by the release of the neurotransmitter
  A) GABA.
  B) cortisol.
  C) ACh.
  D) dopamine.

 

 

34. Addictive disorders may stem from malfunctioning reward centers in the
  A) thalamus.
  B) cerebellum.
  C) reticular formation.
  D) limbic system.

 

 

35. The sequence of brain regions from the evolutionarily oldest to newest is
  A) limbic system, brainstem, cerebral cortex.
  B) brainstem, cerebral cortex, limbic system.
  C) limbic system, cerebral cortex, brainstem.
  D) brainstem, limbic system, cerebral cortex.

 

 

 

Answer Key

 

1. C
2. B
3. C
4. A
5. B
6. B
7. B
8. A
9. C
10. B
11. A
12. D
13. D
14. B
15. D
16. A
17. A
18. D
19. B
20. B
21. D
22. C
23. B
24. C
25. C
26. D
27. D
28. D
29. D
30. C
31. A
32. D
33. D
34. D
35. D

 

TB1 Module 6- Web Quiz 1

1. Which of the following would be most useful for detecting the brain areas that are most active as a person performs mathematical calculations?
  A) a brain lesion
  B) enlarged ventricles
  C) a PET scan
  D) an MRI scan

 

 

2. Which region of the brain appears to have the oldest evolutionary history?
  A) hippocampus
  B) amygdala
  C) brainstem
  D) hypothalamus

 

 

3. Which brain structure relays information from the eyes to the visual cortex?
  A) thalamus
  B) amygdala
  C) medulla
  D) cerebellum

 

 

4. After suffering an accidental brain injury, Kira has difficulty walking in a smooth and coordinated manner. She has probably suffered damage to her
  A) amygdala.
  B) hypothalamus.
  C) cerebellum.
  D) corpus callosum.

 

 

5. The limbic system structure that regulates hunger is called the
  A) thalamus.
  B) amygdala.
  C) hippocampus.
  D) hypothalamus.

 

 

 

Answer Key

 

1. C
2. C
3. A
4. C
5. D

 

TB1 Module 6- Web Quiz 2

1. To monitor the electrical activity in the brain that is triggered by hearing one’s own name, researchers would make use of a(n)
  A) MRI.
  B) PET scan.
  C) EEG.
  D) brain lesion.

 

 

2. Your life would be most immediately threatened if you suffered destruction of the
  A) amygdala.
  B) hippocampus.
  C) cerebellum.
  D) medulla.

 

 

3. Stimulation of the reticular formation will cause a
  A) sleeping cat to awaken.
  B) hungry cat to stop eating.
  C) violent cat to become passive.
  D) thirsty cat to drink.

 

 

4. When people were shown happy and angry faces, their ________ was found to activate in response to the angry faces.
  A) thalamus
  B) hypothalamus
  C) basal ganglia
  D) amygdala

 

 

5. Research has suggested that a reward deficiency syndrome may contribute to
  A) insomnia.
  B) substance use disorders.
  C) schizophrenia.
  D) Parkinson’s disease.

 

 

 

Answer Key

 

1. C
2. D
3. A
4. D
5. B

 

 

 

TB1 Module 7- Essay

1. After suffering a head injury in an auto accident, Alyssa says that she remembers what her mother looks like, and she can accurately recall many of her mother’s distinctive facial features. However, when she is shown pictures of her mother, Alyssa is unable to recognize who it is, even though she can see clearly. Use your understanding of the functioning brain to account for Alyssa’s strange pattern of experience.

 

 

2. Describe how an understanding of both a normally functioning brain and a split brain enables us to better appreciate the fact that most information processing takes place outside of conscious awareness.

 

 

Answer Key

 

1.  
2.  

 

TB1 Module 7- Multiple Choice

1. About 85 percent of human brain weight comes from the
  A) hippocampus.
  B) cerebrum.
  C) corpus callosum.
  D) frontal lobes.

 

 

2. The cerebral cortex is the covering layer of the
  A) brainstem.
  B) corpus callosum.
  C) hippocampus.
  D) cerebrum.

 

 

3. Your conscious awareness of your own name and self-identity depends primarily on the normal functioning of your
  A) cerebellum.
  B) amygdala.
  C) hypothalamus.
  D) cerebral cortex.

 

 

4. Which portion of the cerebral cortex is most closely adjacent to the ears?
  A) parietal lobes
  B) temporal lobes
  C) occipital lobes
  D) frontal lobes

 

 

5. Which portion of the cerebral cortex is located nearest the top of the head just behind the frontal lobes?
  A) occipital lobes
  B) cerebellum
  C) parietal lobes
  D) limbic system

 

 

6. Which lobes of the brain receive the input that enables you to feel someone scratching your back?
  A) parietal
  B) temporal
  C) occipital
  D) frontal

 

 

7. The surgical removal of a large tumor from Dane’s occipital lobe resulted in extensive loss of brain tissue. Dane is most likely to suffer some loss of
  A) muscular coordination.
  B) visual perception.
  C) speaking ability.
  D) pain sensations.

 

 

8. Auditory stimulation is processed in the ________ lobes.
  A) occipital
  B) temporal
  C) frontal
  D) parietal

 

 

9. The occipital lobes are to ________ as the temporal lobes are to ________.
  A) hearing; sensing movement
  B) seeing; sensing touch
  C) seeing; hearing
  D) speaking; hearing

 

 

10. The motor cortex is located in the ________ lobes.
  A) occipital
  B) temporal
  C) frontal
  D) parietal

 

 

11. A laboratory cat could be made to twitch its whiskers by direct stimulation of the ________ lobes of its cerebral cortex.
  A) temporal
  B) occipital
  C) frontal
  D) parietal

 

 

12. During open-brain surgery, Adam’s left ankle twitched whenever the surgeon electrically stimulated a specific area within Adam’s
  A) left frontal lobe.
  B) right frontal lobe.
  C) left parietal lobe.
  D) right parietal lobe.

 

 

13. Which of the following body parts is associated with the greatest amount of brain tissue in the motor cortex?
  A) arms
  B) face
  C) trunk
  D) knees

 

 

14. Using a brain-computer interface, some paralyzed people may be able to move a robotic limb simply by thinking about moving it. This best illustrates
  A) neurogenesis.
  B) constraint-induced therapy.
  C) cognitive neural prosthetics.
  D) neural plasticity.

 

 

15. In a clinical trial of a brain-computer interface with paralyzed humans, a 25-year-old man constructed shapes on a computer screen by activating neurons in his
  A) somatosensory cortex.
  B) occipital lobes.
  C) motor cortex.
  D) hippocampus.

 

 

16. The somatosensory cortex is most critical for our sense of
  A) sight.
  B) hearing.
  C) touch.
  D) smell.

 

 

17. Which part of your brain is essential for receiving information that you are moving your legs?
  A) corpus callosum
  B) hippocampus
  C) somatosensory cortex
  D) temporal lobes

 

 

18. Which of the following body parts is associated with the greatest amount of brain tissue in the somatosensory cortex?
  A) toes
  B) knees
  C) neck
  D) lips

 

 

19. The auditory hallucinations experienced by people with schizophrenia are most closely linked with the activation of areas in their
  A) motor cortex.
  B) parietal lobes.
  C) temporal lobes.
  D) somatosensory cortex.

 

 

20. The association areas are located in the
  A) brainstem.
  B) thalamus.
  C) hippocampus.
  D) cerebral cortex.

 

 

21. The most extensive regions of the brain are involved in higher mental functions such as memory and reasoning. These regions are called the
  A) somatosensory cortex.
  B) hippocampus.
  C) corpus callosum.
  D) association areas.

 

 

22. After he suffered a stroke, Mr. Santore’s physical coordination skills and responsiveness to sensory stimulation quickly returned to normal. Unfortunately, however, he could no longer figure out how to find his way around his neighborhood. It is most likely that Mr. Santore suffered damage to his
  A) cerebellum.
  B) somatosensory cortex.
  C) motor cortex.
  D) association areas.

 

 

23. Knowing that you will be punished for breaking Mom’s favorite dish is a function of the
  A) somatosensory cortex.
  B) corpus callosum.
  C) association areas.
  D) motor cortex.

 

 

24. The classic case of railroad worker Phineas Gage best illustrated that frontal lobe damage can
  A) trigger muscle spasms.
  B) enhance moral reasoning skills.
  C) alter one’s personality.
  D) facilitate neurogenesis.

 

 

25. People’s moral judgments are most likely to seem unrestrained by normal emotions if they have suffered damage to their
  A) hippocampus.
  B) somatosensory cortex.
  C) corpus callosum.
  D) frontal cortex.

 

 

26. Mathematical and spatial reasoning capacities are especially likely to be linked with association areas in the
  A) parietal lobes.
  B) temporal lobes.
  C) occipital lobes.
  D) frontal lobes.

 

 

27. Stimulation of ________ produced in patients a feeling of wanting to move an upper limb but without any limb movement.
  A) the motor cortex
  B) an association area
  C) the corpus callosum
  D) the somatosensory cortex

 

 

28. The inability to recognize familiar faces even though one can clearly see and describe features of the faces is associated with damage to the right ________ lobe.
  A) frontal
  B) parietal
  C) occipital
  D) temporal

 

 

29. The capacity of a brain area to reorganize in response to damage is known as
  A) lateralization.
  B) cognitive neural prosthetics.
  C) diffusion spectrum imaging.
  D) plasticity.

 

 

30. The benefits of brain plasticity are most clearly demonstrated in
  A) children who have had a cerebral hemisphere surgically removed.
  B) people paralyzed by a severed spinal cord.
  C) individuals with Alzheimer’s disease.
  D) split-brain patients.

 

 

31. By restraining the use of his left hand, doctors helped Bruce to use and improve the coordination skills of his right hand. The doctors employed a technique known as
  A) cognitive neural prosthetics.
  B) neurogenesis.
  C) lateralization.
  D) constraint-induced therapy.

 

 

32. Brain plasticity may contribute to the effectiveness of
  A) neurogenesis.
  B) cognitive neural prosthetics.
  C) constraint-induced therapy.
  D) MRI scans.

 

 

33. The visual cortex is activated when blind people read Braille. This best illustrates
  A) plasticity.
  B) cognitive neural prosthetics.
  C) lateralization.
  D) neurogenesis.

 

 

34. If a slow-growing left-hemisphere tumor disrupts language, the right hemisphere may take over this language functioning. This best illustrates
  A) the split brain.
  B) neurogenesis.
  C) cognitive neural prosthetics.
  D) plasticity.

 

 

35. Without stimulation from sounds, a temporal lobe area normally dedicated to hearing may begin to process visual signals. This best illustrates
  A) plasticity.
  B) neurogenesis.
  C) lateralization.
  D) cognitive neural prosthetics.

 

 

36. A person whose hand had been amputated actually felt sensations on his nonexistent fingers when his arm was stroked. This best illustrates the consequences of
  A) neurogenesis.
  B) plasticity.
  C) lateralization.
  D) cognitive neural prosthetics.

 

 

37. The process of forming new neurons within the brain is called
  A) lateralization.
  B) cognitive neural prosthetics.
  C) neurogenesis.
  D) plasticity.

 

 

38. Thanks to the release of carbon isotopes in nuclear weapons tests,      researchers have been able to detect the process of neurogenesis in the
  A) motor cortex.
  B) corpus callosum.
  C) somatosensory cortex.
  D) hippocampus.

 

 

39. Physical exercise, sleep, and exposure to nonstressful but stimulating environments are most likely to promote
  A) lateralization.
  B) neurogenesis.
  C) diffusion spectrum imaging.
  D) cognitive neural prosthetics.

 

 

40. There is some hope that ________ discovered in the human embryo can someday be used to generate replacements for damaged neurons in the brain.
  A) prosthetic tissue
  B) somatosensory neurons
  C) optic nerves
  D) stem cells

 

 

41. A tendency for the brain’s left and right hemispheres to serve different functions is called
  A) cognitive neural prosthetics.
  B) lateralization.
  C) neurogenesis.
  D) plasticity.

 

 

42. The control of speech production by the left rather than the right hemisphere of the brain best illustrates
  A) neurogenesis.
  B) lateralization.
  C) cognitive neural prosthetics.
  D) plasticity.

 

 

43. Damage to the left cerebral hemisphere is most likely to reduce people’s ability to
  A) solve arithmetic problems.
  B) copy drawings.
  C) recognize faces.
  D) recognize familiar melodies.

 

 

44. The corpus callosum is a wide band of axon fibers that
  A) enables the left hemisphere to control the right side of the body.
  B) transmits information between the cerebral hemispheres.
  C) controls the glands and muscles of the internal organs.
  D) transfers neural impulses from the somatosensory cortex to the motor cortex.

 

 

45. Those whose corpus callosum is surgically severed are said to be patients with
  A) brain plasticity.
  B) cognitive neural prosthetics.
  C) neurogenesis.
  D) split brains.

 

 

46. Neurosurgeons have severed the corpus callosum in human patients in order to reduce
  A) lateralization.
  B) epileptic seizures.
  C) neural plasticity.
  D) neurogenesis.

 

 

47. Optic nerves transmit information from the ________ visual field of ________ to the left cerebral hemisphere.
  A) left; only the left eye
  B) right; only the right eye
  C) left; only the right eye
  D) right; both the right and left eyes

 

 

48. A picture of a dog is briefly flashed in the left visual field of a split-brain patient. At the same time a picture of a boy is flashed in the right visual field. In identifying what she saw, the patient would be most likely to
  A) use her left hand to point to a picture of a dog.
  B) verbally report that she saw a dog.
  C) use her left hand to point to a picture of a boy.
  D) verbally report that she saw a boy.

 

 

49. The ability to simultaneously copy different figures with the right and left hand is most characteristic of those whose ________ has been cut.
  A) somatosensory cortex
  B) hippocampus
  C) corpus callosum
  D) motor cortex

 

 

50. When a person speaks, brain waves and bloodflow are especially likely to reveal increased activity in the
  A) cerebellum.
  B) left hemisphere.
  C) hippocampus.
  D) right hemisphere.

 

 

51. Deaf people who use sign language typically
  A) demonstrate greater mathematical competence than hearing persons.
  B) process language in their left cerebral hemisphere.
  C) have better communication skills than hearing persons.
  D) have a smaller corpus callosum than hearing persons.

 

 

52. In a recent car accident, Tamiko sustained damage to his right cerebral hemisphere. This injury is most likely to reduce Tamiko’s ability to
  A) facially express emotions.
  B) solve arithmetic problems.
  C) understand simple verbal requests.
  D) correctly pronounce familiar words.

 

 

53. People who suffer partial paralysis as a result to damage to the ________will sometimes obstinately claim they can move a paralyzed limb.
  A) right cerebral hemisphere
  B) corpus callosum
  C) left cerebral hemisphere
  D) occipital lobes

 

 

54. People’s failure to recognize themselves in a mirror is most likely to be associated with damage to the
  A) somatosensory cortex.
  B) left cerebral hemisphere.
  C) corpus callosum.
  D) right cerebral hemisphere.

 

 

55. Left-handedness is ________ common among males than females, and in both right- and left-handers the left hemisphere tends to be slightly ________ than the right hemisphere.
  A) less; smaller
  B) less; larger
  C) more; smaller
  D) more; larger

 

 

56. Compared with right-handers, left-handers are
  A) more likely to experience migraine headaches and less likely to suffer from allergies.
  B) less likely to experience migraine headaches and more likely to suffer from allergies.
  C) more likely to experience migraine headaches and more likely to suffer from allergies.
  D) less likely to experience migraine headaches and less likely to suffer from allergies.

 

 

57. Left-handedness is ________ common than usual among mathematicians and ________ common than usual among artists.
  A) less; more
  B) less; less
  C) more; less
  D) more; more

 

 

58. In Roger Sperry’s view, the brain creates and controls the mind, which in turn influences the brain. Sperry understands the mind and brain as a
  A) cognitive neural prosthetic.
  B) holistic system.
  C) reward center.
  D) complex machine.

 

 

 

Answer Key

 

1. B
2. D
3. D
4. B
5. C
6. A
7. B
8. B
9. C
10. C
11. C
12. B
13. B
14. C
15. C
16. C
17. C
18. D
19. C
20. D
21. D
22. D
23. C
24. C
25. D
26. A
27. B
28. D
29. D
30. A
31. D
32. C
33. A
34. D
35. A
36. B
37. C
38. D
39. B
40. D
41. B
42. B
43. A
44. B
45. D
46. B
47. D
48. D
49. C
50. B
51. B
52. A
53. A
54. D
55. D
56. C
57. D
58. B

 

 

TB1 Module 7- Web Quiz 1

1. Which portion of the cerebral cortex is most directly involved in making plans and formulating moral judgments?
  A) occipital lobes
  B) frontal lobes
  C) temporal lobes
  D) parietal lobes

 

 

2. The brain devotes more tissue within the ________ for body areas requiring the most precise movement control such as the fingers.
  A) hippocampus
  B) corpus callosum
  C) occipital lobes
  D) motor cortex

 

 

3. The regions of the parietal lobes that are involved in mathematical and spatial reasoning are known as
  A) the hippocampus.
  B) the corpus callosum.
  C) the somatosensory cortex.
  D) association areas.

 

 

4. If you lose a finger, the somatosensory cortex that received its input will begin to pick up signals from the neighboring fingers. This best illustrates the value of
  A) neurogenesis.
  B) lateralization.
  C) plasticity.
  D) hemispherectomy.

 

 

5. Speech is processed primarily in the right hemisphere by the ________ of those who are left-handed and by the ________ of those who are right-handed.
  A) minority; minority
  B) majority; majority
  C) minority; majority
  D) majority; minority

 

 

Answer Key

 

1. B
2. D
3. D
4. C
5. A

 

 

TB1 Module 7- Web Quiz 2

1. Which lobe of the cerebral cortex is most directly involved in speaking?
  A) occipital
  B) frontal
  C) temporal
  D) parietal

 

 

2. The visual cortex is located in the
  A) occipital lobes.
  B) parietal lobes.
  C) temporal lobes.
  D) association areas.

 

 

3. Following massive damage to his frontal lobes, Phineas Gage was most strikingly debilitated by
  A) muscle spasms.
  B) memory loss.
  C) auditory hallucinations.
  D) irritability.

 

 

4. Brain scans indicate that well-practiced pianists have a larger-than-usual auditory cortex area that encodes piano sounds. This best illustrates
  A) neurogenesis.
  B) lateralization.
  C) cognitive neural prosthetics.
  D) plasticity.

 

 

5. Research with split-brain patients suggests that the ________ typically constructs the theories people offer to explain their own behaviors.
  A) corpus callosum
  B) left cerebral hemisphere
  C) somatosensory cortex
  D) right cerebral hemisphere

 

 

Answer Key

 

1. B
2. A
3. D
4. D
5. B

 

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Psychology In Modules 11th Edition by David G. Myers – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *