Managing Quality Integrating The Supply Chain 6th Edition by S. Thomas Foster – Test Bank

$25.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

Managing Quality Integrating The Supply Chain 6th Edition by S. Thomas Foster – Test Bank

Managing Quality: Integrating the Supply Chain, 6e (Foster)

Chapter 2   Quality Theory

 

1) A coherent group of general propositions used as principles of explanation for a class of phenomena is referred to as a(n) ________.

  1. A) postulate
  2. B) axiom
  3. C) theory
  4. D) corollary
  5. E) hypothesis

Answer:  C

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

2) An arrow pointing from an independent variable to a dependent variable in a theoretical model typically implies ________.

  1. A) causality
  2. B) normality
  3. C) randomness
  4. D) proactivity
  5. E) synergy

Answer:  A

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

3) The ________ of a theoretical model involves which variables or factors are included in the model.

  1. A) why
  2. B) what
  3. C) how
  4. D) who-where-when
  5. E) which

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

4) The ________ of a theoretical model involves the nature, direction, and extent of the relationship among the variables.

  1. A) why
  2. B) what
  3. C) how
  4. D) who-where-when
  5. E) which

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

5) The ________ of a theoretical model is the theoretical glue that holds the model together.

  1. A) why
  2. B) what
  3. C) how
  4. D) who-where-when
  5. E) which

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

6) The ________ of a theoretical model is responsible for placing contextual bounds on the theory.

  1. A) why
  2. B) what
  3. C) how
  4. D) who-where-when
  5. E) which

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

7) A theory that is generated by observation and description is said to have been developed by the process of ________.

  1. A) deduction
  2. B) abstraction
  3. C) simulation
  4. D) induction
  5. E) supposition

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

8) Researchers use ________ to propose a model based on prior research, and design an experiment to test the theoretical model.

  1. A) supposition
  2. B) deduction
  3. C) induction
  4. D) simulation
  5. E) abstraction

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

9) An arrow pointing from an independent variable to a dependent variable in a theoretical model typically implies causality.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

10) The four elements of a theory are what, how, why, and who-where-when.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

11) The “what” of a theoretical model involves the nature, direction, and extent of the relationship among variables.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

12) The “why” of a theory is the theoretical model that holds the model together.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

13) A theory that is generated by observation and description is said to have been developed by the process of deduction.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

14) Using deduction, researchers propose a model based on prior research, and design an experiment to test the theoretical model.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

15) Define theory. Provide an example of the use of theory in a business organization.

Answer:  Generally, theory is a “coherent group of general propositions used as principles of explanation for a class of phenomena.” For example, it might have been observed that many companies that have implemented quality improvement have experienced improved worker morale. Therefore, a theoretical model of quality and worker morale might be developed.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.1: Integrate theories and concepts form key thought leaders.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

16) The “14 points for management” were articulated by ________.

  1. A) Philip Crosby
  2. B) Joseph M. Juran
  3. C) Genichi Taguchi
  4. D) W. Edwards Deming
  5. E) Armand Feigenbaum

Answer:  D

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

17) Deming believed that poor quality resulted from ________.

  1. A) poor management of the system for continual improvement
  2. B) poor human resource management
  3. C) consumer complacency
  4. D) a lack of commitment on the part of management
  5. E) poor engineering and design

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

18) Which of the following points for management devised by Deming involves the management committing resources to ensure that the quality job is completed?

  1. A) constantly improve the system
  2. B) eliminate work standards
  3. C) improve leadership
  4. D) adopt a new philosophy
  5. E) create constancy of purpose

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

19) ________ means that all workers are responsible for their own work and perform necessary inspections at each stage of the process to maintain process control.

  1. A) Quality at the source
  2. B) In-process management
  3. C) Constancy of purpose
  4. D) Parallel processing
  5. E) Just-in-time approach

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

20) ________ minimizes the number of suppliers used, resulting in decreased variability.

  1. A) Parallel processing
  2. B) Single source purchasing
  3. C) Management by objective
  4. D) In-process management
  5. E) Constancy of purpose

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

21) Which of the following points for management devised by Deming encourages parallel processing in focused teams?

  1. A) constantly improve the system
  2. B) create constancy of purpose
  3. C) institute education and self-improvement
  4. D) adopt a new philosophy
  5. E) break down barriers between departments

Answer:  E

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

22) ________ refers to a process of setting annual goals, typically during a performance appraisal, that are binding to the employee.

  1. A) Just-in-time approach
  2. B) Management by objective
  3. C) In-process management
  4. D) Parallel processing
  5. E) Constancy of purpose

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

23) What are the three aspects of Juran’s trilogy?

  1. A) planning, control, and improvement
  2. B) cost, quality, and customer satisfaction
  3. C) labor, management, and system
  4. D) organizing, management, and control
  5. E) leadership, cost, and quality

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

24) According to Juran, ________ is a process-related activity that ensures processes are stable and provides a relatively consistent outcome.

  1. A) control
  2. B) organizing
  3. C) planning
  4. D) improvement
  5. E) scheduling

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

25) ________ improvement implies that the process has been studied and that some major improvement has resulted in large, nonrandom improvement to the process.

  1. A) Ongoing
  2. B) Progressive
  3. C) Successive
  4. D) Continuous
  5. E) Breakthrough

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

26) Juran teaches that improvement in organizations is accomplished on a ________ basis.

  1. A) project-by-project
  2. B) trial-by-trial
  3. C) process-by-process
  4. D) production-by-production
  5. E) case-by-case

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

27) According to Juran, the language of management is ________.

  1. A) labor
  2. B) quality
  3. C) money
  4. D) performance
  5. E) improvement

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

28) According to Juran, the language of things pertains to ________.

  1. A) quality inspectors
  2. B) managers
  3. C) workers
  4. D) quality managers
  5. E) engineers

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

29) The driving force of the Century of Productivity was the movement known as ________.

  1. A) total quality management
  2. B) statistical process control
  3. C) human resource management
  4. D) scientific management
  5. E) behavioral modification

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

30) The theory of scientific management was proposed by ________.

  1. A) Frederick W. Taylor
  2. B) Joseph M. Juran
  3. C) Philip Crosby
  4. D) W. Edwards Deming
  5. E) Kaoru Ishikawa

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

31) ________ is also called the 80/20 rule.

  1. A) Ishikawa’s quality philosophy
  2. B) Pareto’s law
  3. C) Juran trilogy
  4. D) Taguchi method
  5. E) Deming’s points for management

Answer:  B

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

32) ________ was responsible for the development and dissemination of the basic seven tools of quality.

  1. A) Kaoru Ishikawa
  2. B) Philip Crosby
  3. C) Genichi Taguchi
  4. D) Armand Feigenbaum
  5. E) Joseph M. Juran

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

33) ________ is credited with democratizing statistics.

  1. A) Armand Feigenbaum
  2. B) Joseph M. Juran
  3. C) Genichi Taguchi
  4. D) Philip Crosby
  5. E) Kaoru Ishikawa

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

34) What is the major theoretical contribution of Kaoru Ishikawa?

  1. A) the concept of benchmarking
  2. B) his assertion that the entire organization should be involved in improving quality
  3. C) the zero-defects approach to quality improvement
  4. D) his emphasis on total involvement of the operating employees in improving quality
  5. E) the quality loss function and the concept of robust design

Answer:  D

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

35) What is the primary contribution of Armand Feigenbaum?

  1. A) the concept of benchmarking
  2. B) his assertion that the entire organization should be involved in improving quality
  3. C) the zero-defects approach to quality improvement
  4. D) his emphasis on total involvement of the operating employees in improving quality
  5. E) the quality loss function and the concept of robust design

Answer:  B

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

36) What are the three steps proposed by Feigenbaum to improve quality?

  1. A) quality inspection, quality accountability, and quality control
  2. B) quality leadership, quality technology, and organizational commitment
  3. C) employee empowerment, total quality management, and statistical process control
  4. D) self-directed work teams, employee empowerment, and total quality management
  5. E) quality leadership, quality management, and total quality control

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

37) ________ proposed “The 19 steps of Total Quality Control.”

  1. A) Philip Crosby
  2. B) W. Edwards Deming
  3. C) Joseph M. Juran
  4. D) Genichi Taguchi
  5. E) Armand Feigenbaum

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

38) What is the primary contribution of Philip Crosby?

  1. A) the concept of benchmarking
  2. B) his assertion that the entire organization should be involved in improving quality
  3. C) the zero-defects approach to quality improvement
  4. D) his emphasis on total involvement of the operating employees in improving quality
  5. E) the quality loss function and the concept of robust design

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

39) What is the primary contribution of Genichi Taguchi?

  1. A) the concept of benchmarking
  2. B) his assertion that the entire organization should be involved in improving quality
  3. C) the zero-defects approach to quality improvement
  4. D) his emphasis on total involvement of the operating employees in improving quality
  5. E) the quality loss function and the concept of robust design

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

40) Quality loss function and robust design are concepts included in ________.

  1. A) Ishikawa’s quality philosophy
  2. B) the Taguchi method
  3. C) Deming’s 14 points for management
  4. D) the Juran trilogy
  5. E) Pareto’s law

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

41) ________ refers to a reference point for determining the quality level of a product or service.

  1. A) Quality of conformance
  2. B) Hothouse quality
  3. C) Quality loss function
  4. D) Specific quality
  5. E) Ideal quality

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

42) The Taguchi concept of ________ states that products and services should be designed so that they are inherently defect-free and of high quality.

  1. A) homoscedasticity
  2. B) robust design
  3. C) quality loss function
  4. D) ideal quality
  5. E) design conformance

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

43) ________ is the principle pioneer of benchmarking.

  1. A) Robert C. Camp
  2. B) Tom Peters
  3. C) Michael Hammer
  4. D) James Champy
  5. E) Stephen R. Covey

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

44) Michael Hammer and James Champy are most closely identified with ________.

  1. A) statistical process control
  2. B) reengineering
  3. C) total quality management
  4. D) benchmarking
  5. E) Six Sigma quality

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

45) ________ is best known for his book, The 7 Highly Effective People.

  1. A) Robert C. Camp
  2. B) Tom Peters
  3. C) Michael Hammer
  4. D) James Champy
  5. E) Stephen R. Covey

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

46) W. Edwards Deming enumerated the 14 points for management.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

47) According to Deming, poor quality was the fault of labor.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

48) Constancy of purpose means that management commits resources in order to achieve quick returns and bottom-line results.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

49) Deming proposes the need for mass inspection to improve quality.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

50) Quality at the source means that all workers are responsible for their own work and perform needed inspections at each stage of the process to maintain process control.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

51) Just-in-time purchasing increases the number of suppliers used, resulting in increased variability.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

52) Just-in-time purchasing involves the usage of long-term contracts that result in the ability to develop and certify suppliers.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

53) Fast design cycles are a result of the departmental approach to design.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

54) Deming stressed the need for work standards on the factory floor.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

55) Management by objective refers to a process of setting annual goals that are binding on the employee.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

56) The three aspects of the Juran trilogy are planning, control, and improvement.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

57) Control involves gathering data about a process to ensure the process is consistent.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

58) Breakthrough improvement implies the process has been studied and that some major improvement has resulted in large nonrandom improvement to the process.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

59) The theory of scientific management was proposed by Joseph Juran.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

60) According to the theory of scientific management, the managers and engineers should be responsible for planning and executing the plans.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

61) Kaoru Ishikawa is credited with democratizing statistics.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

62) The major theoretical contribution of Ishikawa is his emphasis on total involvement of the operating employees in improving quality.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

63) According to Kaoru Ishikawa, the ideal state of quality control is when inspection is no longer necessary.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

64) Feigenbaum’s three-step process to improve quality include quality leadership, quality technology, and organizational commitment.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

65) Hothouse quality refers to quality programs that receive a lot of hoopla and no follow-through.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

66) The zero-defects approach to quality improvement was proposed by Armand Feigenbaum.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

67) The Taguchi method provides a method for adjusting the mean of a process by optimizing controllable variables.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

68) Quality loss function and robust design are concepts included in Ishikawa’s quality philosophy.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

69) Ideal quality refers to a reference point for determining the quality level of a product or service.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

70) The Taguchi concept of robust design states that products and services should be designed so that they are inherently defect-free and of high quality.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

71) Tom Peters is the principle pioneer of benchmarking.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

72) Robert C. Camp’s approach to management is value-based in that he proposes that people in management live a life that balances professional with personal and spiritual growth.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

 

73) Michael Hammer and James Champy are most closely identified with reengineering.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

74) Discuss the contributions of W. Edwards Deming to quality thinking.

Answer:  W. Edwards Deming has made a profound impact on quality thinking worldwide. Throughout his career, Deming gave seminars, wrote books, taught classes, and published articles to explain his approach to quality management. Deming’s mantra was “continual, never-ending improvement.” The essence of his thinking was that quality is a function of the management within a firm, and is not the sole responsibility of workers. Deming used statistics to support his arguments. He argued that the goals of higher levels of quality would perhaps never be completely met, but firms that continually worked toward higher levels of quality would get better. He articulated his thinking in his “14 Points for Management.”

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

75) State Deming’s 14 points for management.

Answer:  Deming’s 14 points for management represent many of the key principles that provide the basis for quality management in many organizations.

Create constancy of purpose.

Adopt a new philosophy.

Cease mass inspection.

End awarding business on the basis of price tag.

Constantly improve the system.

Institute training on the job.

Improve leadership.

Drive out fear.

Break down barriers between departments.

Eliminate slogans.

Eliminate work standards.

Remove barriers to pride.

Institute education and self-improvement.

Put everybody to work.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

76) Differentiate between control and breakthrough with an example.

Answer:  According to Juran, control is a process-related activity that ensures processes are stable and provides a relatively consistent outcome. Control involves gathering data about a process to ensure the process is consistent.

Breakthrough improvement implies the process has been studied and that some major improvement has resulted in large nonrandom improvement to the process.

The difference between control and breakthrough can be understood when considering a disease such as polio. Control activities involved improving health by quarantining people who had the disease. Breakthrough improvement occurred with the development of the polio vaccine that eradicated the disease.

It is important to understand that control and breakthrough-related activities should occur simultaneously.

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Synthesis

 

77) Describe Pareto analysis.

Answer:  Joseph Juran identified an economic concept that he applied to quality problems. This economic concept is called Pareto’s law or the 80/20 rule, and is named after the Italian economist Vilfredo Pareto. Pareto found that 80 percent of the wealth in Milan was held by 20 percent of the population. Using Pareto’s law, we can see that the majority of quality problems are the result of relatively few causes.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

78) Discuss the contributions of Kaoru Ishikawa to quality thinking.

Answer:  Kaoru Ishikawa provided tools that worked well within the Deming and Juran frameworks. Perhaps Ishikawa’s greatest achievement was the development and dissemination of the basic seven tools of quality (B7). As the developer of these tools, Ishikawa is credited with democratizing statistics. The major theoretical contribution of Ishikawa is his emphasis on total involvement of the operating employees in improving quality. Ishikawa is credited for coining the term “company-wide quality control” in Japan. His ideas were synthesized into 11 points that made up his quality philosophy.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

79) Discuss the contributions of Armand Feigenbaum to quality thinking.

Answer:  Armand Feigenbaum proposed 19 steps for improving quality. Feigenbaum’s primary contribution to quality thinking in America was his assertion that the entire organization should be involved in improving quality. He was the first in the United States to move quality from the offices of the specialist back to the operating workers.

Feigenbaum proposes a three-step process to improving quality. These steps involve quality leadership, quality technology, and organizational commitment.

Leadership is the motivating force for quality improvement. Quality technology includes statistics and machinery that can be used to improve technology. Organizational commitment includes everyone in the quality struggle.

Major impediments to improving quality included the four deadly sins of hothouse quality, wishful thinking, producing overseas, and confining quality to the factory.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

80) Discuss the contributions of Philip Crosby to quality theory.

Answer:  Crosby specified a quality improvement program consisting of 14 steps. These steps underlie the Crosby zero-defects approach to quality improvement. His approach also emphasized the behavioral and motivational aspects of quality improvement rather than statistical approaches. In his 14 steps, Crosby prescribed actions for management and workers within the context of his program.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

81) Explain the Taguchi concept of robust design.

Answer:  The Taguchi concept of robust design states that products and services should be designed so that they are inherently defect-free and of high quality. Taguchi devised a three-stage process that achieves robust design through what he terms concept design, parameter design, and tolerance design.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

82) Discuss the contributions of Stephen R. Covey to quality thinking.

Answer:  Stephen R. Covey’s approach to management is value-based in that he proposes that people in management live a life that balances professional with personal and spiritual growth. He coined seven habits based on his value-based approach to life.

Be proactive

Begin with the end in mind

Put first things first

Think win-win

Seek first to understand and then to be understood

Synergize

Sharpen the saw

 

Covey also published a book with an eighth habit:

Find your voice, and inspire others to find theirs.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

83) Explain the concept of reengineering proposed by Michael Hammer and James Champy.

Answer:  Michael Hammer and James Champy urged a form of deductive reasoning combined with entertainment that has resulted in unfortunate consequences for many people and companies. The product of this collaboration is termed reengineering. The underlying precept of reengineering is sound: Firms can become inflexible and resistant to change and must be able to change in order to become competitive.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.2: Discuss the differing ideas from quality management thought leaders to determine the best methods for managing quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

84) Which of the following variables is at the core of quality management?

  1. A) quality breakthrough
  2. B) quality assurance
  3. C) strategic planning
  4. D) information analysis
  5. E) team approach

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

85) Which of the following variables is not at the core of quality management?

  1. A) leadership
  2. B) employee improvement
  3. C) customer role
  4. D) philosophy
  5. E) environmental characteristics

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

86) Which of the following variables would not be considered core, but is important in a supporting role in quality management?

  1. A) quality assurance
  2. B) information analysis
  3. C) customer role
  4. D) philosophy
  5. E) leadership

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

87) Quality experts agree that quality can be assured only during the ________ phase.

  1. A) production
  2. B) marketing
  3. C) analysis
  4. D) testing
  5. E) design

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

88) Which of the following factors is not addressed by the reengineering approach to quality improvement?

  1. A) team approach
  2. B) information analysis
  3. C) strategic planning
  4. D) customer focus
  5. E) quality assurance

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

89) The idea that successful firms adopt aspects of each of the various approaches to quality is referred to as a(n) ________ perspective.

  1. A) engineering
  2. B) operations
  3. C) contingency
  4. D) customer focus
  5. E) quality assurance

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

90) The underlying precept of reengineering is that firms can become inflexible and resistant to change.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

91) Firms that are successful in improving quality take a contingency approach.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

92) Strategic planning is at the core of quality management.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

93) Fact-based improvement refers to an approach that favors information gathering and analysis.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

94) The reengineering approach focuses on the need for in-depth information gathering and analysis.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

95) Identify and briefly discuss the core quality management content variables.

Answer:  The core variables are leadership, employee improvement, quality assurance, customer role, and philosophy. The role of the leader in being the champion and major force behind quality improvement is critical. Leaders must be conversant with quality management approaches, and then lead by example. Employees must be trained and developed, and this must be viewed as a long-term undertaking that requires firms to invest in their employees. Quality can be assured only during the design phase. Therefore, efforts must be invested in designing products, services, and processes so that they are consistently of high quality. An understanding of the customer is key to quality management efforts.

Adoption of a philosophy toward quality improvement is important because it provides the company with a map to follow during their quest for improvement.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  2.3: Discuss key quality improvement variables and how they combine to create a quality management system.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

96) Building a theoretical framework for quality management begins with ________.

  1. A) engineering
  2. B) operations
  3. C) contingency
  4. D) leadership
  5. E) team building

Answer:  D

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss theoretical framework for managing quality

LO:  2.4: Assess a quality management system using the theoretical framework for quality management.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

97) Strategic Planning is part of the framework for quality management.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss theoretical framework for managing quality

LO:  2.4: Assess a quality management system using the theoretical framework for quality management.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

98) Supplier focus is part of the framework for quality management.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss theoretical framework for managing quality

LO:  2.4: Assess a quality management system using the theoretical framework for quality management.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

99) Information analysis is core in the theoretical framework for quality management.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss theoretical framework for managing quality

LO:  2.4: Assess a quality management system using the theoretical framework for quality management.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

100) Leadership is core in the theoretical framework for quality management.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss theoretical framework for managing quality

LO:  2.4: Assess a quality management system using the theoretical framework for quality management.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

101) Describe the theoretical framework for quality management.

Answer:  Quality management begins with leadership. It is the responsibility of leaders in the organization to then drive quality assurance, employee involvement, and the creation of a corporate philosophy. It is important that there is a focus on the customer and that the core quality management systems are further supported by the ideas of breakthrough improvement, team building, information analysis, strategic planning, and other inputs from the quality department

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss theoretical framework for managing quality

LO:  2.4: Assess a quality management system using the theoretical framework for quality management.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

Managing Quality: Integrating the Supply Chain, 6e (Foster)

Chapter 4   Strategic Quality Planning

 

1) Which of the following is not an example of a strategic content variable?

  1. A) time
  2. B) leadership
  3. C) quality costs
  4. D) generic strategies
  5. E) product development

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

2) ________ refers to the variables, definitions, components, and concepts that are included in the strategy.

  1. A) Content
  2. B) Process
  3. C) Prototype
  4. D) Paradigm
  5. E) Criterion

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

3) ________ consists of the steps for developing strategy within an organization.

  1. A) Prototype
  2. B) Criterion
  3. C) Process
  4. D) Content
  5. E) Paradigm

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

4) Which of the following is not an example of a strategic process?

  1. A) forced-choice model
  2. B) leadership
  3. C) Hoshin planning
  4. D) supply chain strategy
  5. E) product development

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

5) Strategy process answers the question of what is to be contained in the strategic plan, and strategy content consists of the steps used to develop the strategy.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

6) Hoshin planning is a strategic content variable that results in cascading action plans desired to achieve corporate goals.

Answer:  FALSE

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

7) The two dimensions of strategic planning are content and process.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

8) Strategic planning implies planning for the short term.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

9) What are content variables? Provide examples of the content variables that are considered in the strategic planning process?

Answer:  Content variables outline key considerations when developing a strategic plan. These considerations are either explicitly or implicitly addressed in the strategic planning processes. Examples of key content variables in the context of quality planning are time, leadership, quality costs, generic strategies, order winners, and quality as a core competency.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.1 Understand the differences between strategy content and process.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

10) ________ involves a power-sharing relationship between two or more individuals where the power is distributed unevenly.

  1. A) Leading
  2. B) Empowerment
  3. C) Planning
  4. D) Organizing
  5. E) Controlling

Answer:  A

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

11) ________ goals are those goals that pertain to achieving a higher end that benefits not just the individual but the group.

  1. A) Substantive
  2. B) Deterministic
  3. C) Congruent
  4. D) Superordinate
  5. E) Hierarchical

Answer:  D

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

12) ________ is derived from a leader’s possession of special knowledge.

  1. A) Power of expertise
  2. B) Reward power
  3. C) Coercive power
  4. D) Referent power
  5. E) Legitimate power

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

13) If a leader grants raises or promotions to subordinates in return for some desirable action, the leader has ________.

  1. A) coercive power
  2. B) legitimate power
  3. C) reward power
  4. D) power of expertise
  5. E) referent power

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

14) If the leader has power to punish the follower for not following rules or guidelines, the leader has ________.

  1. A) power of expertise
  2. B) referent power
  3. C) legitimate power
  4. D) coercive power
  5. E) reward power

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

15) ________ often results in unintended responses, and causes the follower to rebel and attempt to even the power relationship.

  1. A) Reward power
  2. B) Coercive power
  3. C) Legitimate power
  4. D) Power of expertise
  5. E) Referent power

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

16) If a leader is charismatic or charming and is followed because he or she is liked, then the leader has ________.

  1. A) referent power
  2. B) coercive power
  3. C) power of expertise
  4. D) legitimate power
  5. E) reward power

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

17) A case of ________ power is the mentor who is admired by his or her protégés who want to be like the mentor.

  1. A) reward
  2. B) referent
  3. C) legitimate
  4. D) coercive
  5. E) power of expertise

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

18) ________ is derived from the positions that different people hold within an organization.

  1. A) Power of expertise
  2. B) Coercive power
  3. C) Referent power
  4. D) Reward power
  5. E) Legitimate power

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

19) Which of the following is a knowledge skill exhibited by a leader?

  1. A) assertiveness
  2. B) image building
  3. C) identifying opportunities
  4. D) evaluation skills
  5. E) risk taking

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

20) Which of the following is a communication skill exhibited by a leader?

  1. A) time management
  2. B) assessing the climate
  3. C) ethics
  4. D) evaluation skills
  5. E) conflict management

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

21) Which of the following is a planning skill exhibited by a leader?

  1. A) developing competence
  2. B) structuring
  3. C) risk taking
  4. D) identifying opportunities
  5. E) assertiveness

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

22) Which of the following is a vision skill exhibited by a leader?

  1. A) decision making
  2. B) identifying opportunities
  3. C) risk taking
  4. D) conflict management
  5. E) time management

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

23) ________ means that leaders provide funding, slack time, and resources for quality improvement efforts to be successful.

  1. A) Cost evaluation
  2. B) Task management
  3. C) Time management
  4. D) Commitment to quality
  5. E) Task structuring

Answer:  D

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

24) Commitment to quality is measured ________.

  1. A) in decades
  2. B) in quarters
  3. C) in budget-cycles
  4. D) annually
  5. E) monthly

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

25) In the forced-choice model, the organization’s position is determined by examining ________.

  1. A) major future programs
  2. B) major technological forces
  3. C) key government issues
  4. D) explicit strategies of competitors
  5. E) broad economic assumptions

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

26) In the forced-choice model, the environmental assessment is completed by examining ________.

  1. A) the forecast of operational needs
  2. B) explicit strategies of competitors
  3. C) the statement of mission
  4. D) interrelated set of financial and nonfinancial objectives
  5. E) major future programs

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

27) The acronym TQEM stands for total quality ________.

  1. A) environmental management
  2. B) engineering and management
  3. C) employee management
  4. D) energy management
  5. E) evaluation and management

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

28) The plan-do-check-act cycle is associated with ________.

  1. A) W. Edwards Deming
  2. B) Walter Shewhart
  3. C) Joseph Juran
  4. D) Armand Feigenbaum
  5. E) Kaoru Ishikawa

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

29) Which of the following is not a factor considered during supply chain strategic planning?

  1. A) suppliers
  2. B) service
  3. C) logistics
  4. D) prices
  5. E) products

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

30) Which of the following is not a factor considered during supply chain strategic planning? (See Figure 4-5, page 100 in text.)

  1. A) define types of sources items
  2. B) organize improvement of teams and projects
  3. C) identify optimal state for the supply chain
  4. D) implement teams and improvement projects
  5. E) all of the above

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

31) Which of the following is one of the primary reasons that quality efforts have not led to gains in bottom-line results?

  1. A) companies price high quality items too low
  2. B) low cost items are not profitable
  3. C) quality and profitability are negatively correlated
  4. D) quality is the only variable that affects profitability
  5. E) many companies implement quality incorrectly

Answer:  E

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

 

32) Reducing waste and improving environmental performance, which are consistent with lean and quality management philosophies, are linked to what business practice or variable?

  1. A) leadership
  2. B) sustainability
  3. C) productivity
  4. D) consistency
  5. E) pricing

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

33) Which of the following would be an example of a leader with referent power?

  1. A) a leader who punishes rule-breakers
  2. B) a newly appointed leader in a position of power
  3. C) a manager who offers perks and privileges
  4. D) an admired mentor
  5. E) a professor in a classroom

Answer:  D

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

34) Leading involves a power-sharing relationship between two or more individuals where the power is distributed unevenly.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

35) If a leader has power to punish the follower for not following rules or guidelines, the leader has referent power.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

36) A leader with coercive power grants raises and promotions to employees.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

37) Referent power is derived from personal charisma or charm.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

38) Legitimate power is derived from the position an individual holds in an organization.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

39) Superordinate goals pertain to achieving a higher end that benefits not just the individual but the group.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

40) Conflict management is an example of a knowledge skill exhibited by a leader.

Answer:  FALSE

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

41) Assertiveness is an example of a communication skill exhibited by a leader.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

42) Acceptance of diversity is an example of a vision skill exhibited by a leader.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

43) The trait dimension of leadership deals with variables, such as height, productivity, and intelligence.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

44) Nothing can damage a quality improvement effort faster than management’s failure to consider implementing changes that employees recommend.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

45) Commitment to quality means that leaders provide funding, slack time, and resources for quality improvement efforts to be successful.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

46) Commitment to quality is measured in budget cycles.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

47) A low-cost orientation is based on continual learning and production competence.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

48) Simplification of processes results in flows that are of lower productivity.

Answer:  FALSE

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

49) Sustainability is the ability to meet the needs of the current generation without compromising the ability of future generations to meet their needs.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

50) The acronym TQEM stands for Total Quality Engineering and Management.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

51) TQEM systems involve a holistic systems view of the processes causing environmental degradation.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

52) What are the factors involved in quality improvement?

Answer:   Quality improvement is a planned managerial activity. It involves identifying potential improvements, prioritizing potential areas for improvement, and planning the implementation of projects and improvements.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

53) What sort of consequences can ensue if management sets numeric goals for quality improvement?

Answer:  According to Donald Wheeler, a quality expert, when numeric goals for quality improvement are set, one of three things will occur:

  1. People will achieve the goals and incur positive results.
  2. People will distort the data.
  3. People will distort the system.

There are many practical examples that could be drawn from public policy.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

54) Discuss the importance of leadership as a key strategic variable for quality management.

Answer:  Leadership is a key strategic variable for quality management. A leader organizes, plans, controls, communicates, teaches, advises, and delegates. Leading involves a power-sharing relationship between two or more individuals where the power is distributed unevenly.

Leadership is the process by which a leader influences a group to move toward the attainment of superordinate goals. Superordinate goals are those goals that pertain to achieving a higher end that benefits not just the individual but the group.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

55) Explain the five powers exhibited by a leader.

Answer:  Power of expertise: Sometimes a leader has special knowledge (or is perceived to have special knowledge). This type of power tends to have very narrow parameters in that the followers will follow only within the confines of the leader’s expertise.

Reward power: If a leader has rewards that he or she can bestow on subordinates in return for some desirable action, the leader has reward power. This is often the case in the granting of raises, promotions, rewards, recognition, or a variety of other incentives.

Coercive power: If the leader has power to punish the follower for not following rules or guidelines, the leader has coercive power. Such power often results in unintended responses, such as the follower giving up or circumventing the leader’s rule surreptitiously.

Referent power: If a leader is charismatic or charming and is followed because he or she is liked, then the leader has referent power. A case of referent power is the mentor who is admired by his or her protégés who want to be like the mentor.

Legitimate power: As a result of the positions that different people hold within an organization, the manager has the obligation to request things of subordinates, and the subordinates have the duty to comply with the request. This is the exercise of legitimate power.

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

56) Explain the four important skills that effective leaders exhibit.

Answer:  The four important skills for leaders are knowledge, communication, planning, and vision. The different phases identify skill sets that are needed by managers.

In Phase 1, knowledge helps the leader accept risk and moderate the stress associated with the risk by using coping mechanisms or healthy outlets.

In Phase 2, the leader must be able to communicate with other leaders and subordinates.

In Phase 3, the leader must be able to plan and make decisions.

Finally, in Phase 4, the leader must be able to formulate a coherent vision of the future toward which to plan.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

57) What is the relationship between quality and ethics?

Answer:  Quality is not only good business, it is also good ethics. It is unethical to ship defective products knowingly to a customer. Reliable products and low defect rates reflect an ethical approach of management’s care for its customers.

Companies focusing on their customers often develop a set of ethics that includes valuing employees. This is reflected in education, training, health, wellness, and compensation programs that show empathy for the employees. Increasingly, environmental friendliness is seen as an ethical concern.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

58) Give reasons why the effects of quality on business results are mixed.

Answer:  The effects of quality on business results are mixed; some firms have been wildly successful with their quality efforts, and other companies have been unsuccessful in gaining bottom-line results. There are two primary reasons for this.

First, many variables affect profitability besides quality. You might produce the highest-quality, obsolete product in the world. If you produce a high-quality product or service that no one wants to buy, quality management systems likely will not save you.

Second, many companies implement quality incorrectly. That you can claim you are implementing quality does not guarantee you will be successful. Quality improvement takes a long time, and many firms desire quick returns on investment for quality training programs.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

59) Explain the relationship between quality and cost.

Answer:  A fundamental difference exists between a low-price strategy, which is based on competitive pricing, and a low-cost orientation that is based on continual learning and production competence. Because of the possible relationship between pricing and low-cost structure, we anticipate that quality will tend to provide a competitive advantage relative to other competitors by allowing firms with a high-quality strategy to incur lower costs they can pass along to the customers.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.2 Discuss strategy content and strategic considerations in quality.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

60) What are the three broad categories of the PAF paradigm?

  1. A) performance, appraisal, and functional costs
  2. B) process, assessment, and failure costs
  3. C) prevention, appraisal, and failure costs
  4. D) performance, assessment, and failure costs
  5. E) process, appraisal, and functional costs

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

61) ________ costs are costs that limit the occurrence of defects and imperfections.

  1. A) Process
  2. B) Assessment
  3. C) Prevention
  4. D) Failure
  5. E) Appraisal

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

62) ________ costs include costs such as training, quality planning, process engineering, and other costs associated with quality beforehand.

  1. A) Prevention
  2. B) Process
  3. C) Appraisal
  4. D) Assessment
  5. E) Failure

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

63) Which of the following is considered a prevention cost?

  1. A) cost of troubleshooting
  2. B) laboratory acceptance testing
  3. C) warranty
  4. D) supplier quality assurance
  5. E) on-site performance tests

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

64) ________ costs are associated with the direct costs of measuring quality.

  1. A) Failure
  2. B) Appraisal
  3. C) Assessment
  4. D) Prevention
  5. E) Process

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

65) ________ costs include lab testing, inspection, test equipment and materials, and losses due to destructive tests.

  1. A) Assessment
  2. B) Failure
  3. C) Prevention
  4. D) Appraisal
  5. E) Process

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

66) Which of the following is considered an appraisal cost?

  1. A) supplier assessment
  2. B) cost of troubleshooting
  3. C) process waste
  4. D) robust design
  5. E) product quality audits

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

67) ________ failure costs are those associated with online failure.

  1. A) Indirect
  2. B) Generic
  3. C) External
  4. D) Internal
  5. E) Direct

Answer:  D

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

68) ________ failure costs are associated with product failure after the production process.

  1. A) External
  2. B) Indirect
  3. C) Direct
  4. D) Generic
  5. E) Internal

Answer:  A

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

69) Failure after the customer takes possession of the product results in a(n) ________ failure cost.

  1. A) indirect
  2. B) generic
  3. C) external
  4. D) internal
  5. E) direct

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

70) Which of the following is considered a failure cost?

  1. A) on-site performance tests
  2. B) warranty
  3. C) supplier quality assurance
  4. D) robust design
  5. E) product quality audits

Answer:  B

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

71) Using the ________, quality costs can be modeled to show the trade-offs between these costs.

  1. A) law of diminishing marginal returns
  2. B) order-winning criterion
  3. C) forced-choice model
  4. D) supply chain strategy
  5. E) PAF paradigm

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

72) Using the law of diminishing marginal returns, quality costs can be modeled to show the trade-offs between these costs. This trade-off model is called the ________.

  1. A) order-winning criterion
  2. B) supply chain model
  3. C) PAF paradigm
  4. D) forced-choice model
  5. E) Lundvall-Juran model

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

73) The Lundvall-Juran quality cost model states that ________.

  1. A) as quality increases, customer satisfaction increases
  2. B) as expenditures in inspection and control activities increase, quality conformance decreases
  3. C) as design and manufacturing costs increase, quality increases
  4. D) as expenditures in prevention and appraisal activities increase, quality conformance increases
  5. E) as inspection costs increase, customer satisfaction decreases

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

74) Appraisal costs include costs such as training and quality planning.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

75) Appraisal costs are associated with the direct costs of measuring quality.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

76) Supplier monitoring is an example of a preventive cost.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

77) Failure costs are categorized into tangible failure costs and intangible failure costs.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

78) Internal failure costs are the costs associated with online failure.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

79) External failure costs are associated with product failure after the production process.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

80) Warranties and concessions are examples of failure costs.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

81) Increasing prevention and appraisal costs could result in a significant increase in failure costs.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

82) The Lundvall-Juran quality cost model states that as expenditures in appraisal activities increase, quality conformance should decrease.

Answer:  FALSE

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

83) Explain the three categories of quality costs.

Answer:  The PAF paradigm 9 translates quality costs into three broad categories, which are then subdivided into other categories. The three categories are prevention, appraisal, and failure costs (hence the acronym PAF).

Prevention costs are those costs associated with preventing defects and imperfections from occurring. Prevention costs are the most subjective of the three categories of costs. Prevention costs include costs such as training, quality planning, process engineering, and other costs associated with assuring quality beforehand.

Appraisal costs are associated with the direct costs of measuring quality. These can include a variety of activities such as lab testing, inspection, test equipment and materials, losses because of destructive tests, and costs associated with assessments for ISO 9000:2015 or other awards.

Failure costs are roughly categorized into two areas of costs: internal failure costs and external failure costs. Internal failure costs are those associated with online failure, whereas external failure costs are associated with product failure after the production process.

Diff: 3

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

84) What is the Lundvall-Juran Quality Cost Model?

Answer:  Using the law of diminishing marginal returns, quality costs can be modeled to show the trade-offs between these costs. This trade-off model is called the Lundvall–Juran model.

The Lundvall–Juran model is a simple economic model. It states that as expenditures in prevention and appraisal activities increase, quality conformance should increase. For example, the more we spend on training and developing our employees, the more benefit we should get.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.3 Analyze quality costs.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

85) If a product is regional or is marketed to a particular segment of the population, then the generic strategy in use is ________.

  1. A) quality
  2. B) cost
  3. C) differentiation
  4. D) flexibility
  5. E) focus

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

86) The key to the Hill model for strategic quality planning is reaching consensus on the ________.

  1. A) order-winning criterion
  2. B) Lundvall-Juran model
  3. C) supply chain model
  4. D) PAF paradigm
  5. E) forced-choice model

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

87) ________ is built upon a foundation of long-term commitment to quality and continual process improvement.

  1. A) Core competency
  2. B) Process engineering
  3. C) Task management
  4. D) Quality control
  5. E) Employee empowerment

Answer:  A

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

88) Which generic strategy is being utilized if a customer perceives uniqueness of a high-status product or service?

  1. A) quality
  2. B) cost
  3. C) differentiation
  4. D) flexibility
  5. E) focus

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

89) An example of a generic focus strategy would be targeting baby-boomers by marketing fitness clubs for seniors.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

90) Differentiation is achieved by a competitor if the consumer merely perceives the product or service to be unique.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

91) The order winning criterion cannot be applied to service strategy.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

92) Core competencies diminish with use.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

93) Core competency is built on the foundation of a long-term commitment to quality and continual process improvement.

Answer:  TRUE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

94) The forced-choice model is only useful for companies that are experienced in strategic planning.

Answer:  FALSE

Diff: 1

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

95) Explain the importance for the Hill model in reaching a consensus on the order-winning criterion (OWC).

Answer:  The key to the Hill model is reaching consensus on the OWC. The process for doing this involves segmenting the business into smaller markets that can each be identified with an order-winning criterion. This provides an understanding of the markets the company is serving. Products are chosen for each market, and marketing provides sales forecasts for the identified markets.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

96) Explain quality as a core competency.

Answer:  Core competence consists of communication, involvement, and a deep commitment to working across organizational boundaries. Core competencies do not diminish with use. Unlike physical assets, which do deteriorate over time, competencies are enhanced as they are applied and shared. For firms operating in rapidly evolving markets or industries, the ability to change can be more important than the actual changing technology of the moment. Hence organizations producing outstanding products or services with a good understanding of processes are better positioned to operate in the changing market because they can introduce new products rapidly with fewer quality-related holdups. Therefore, core competency is built on the foundation of a long-term commitment to quality and continual process improvement.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Application

 

97) Explain the forced-choice model of strategic planning.

Answer:  The forced-choice model of strategic planning is one of several strategic planning models that could be adapted to demonstrate integrated quality planning. It is selected here because of its simplicity and its usefulness for firms that are beginning strategic planning. It is generic and is used simply for explanation purposes. It is particularly useful for companies that are relatively inexperienced in strategic planning.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.4 Understand the role of quality in the competitiveness of the firms.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

98) Kanri refers to ________.

  1. A) quality control
  2. B) employee empowerment
  3. C) product development
  4. D) management control
  5. E) quality conformance

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.5 Plan quality improvement using Hoshin planning.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

99) A method for strategic quality planning where a three- to five-year plan is developed along with the current year’s objectives is called the ________.

  1. A) logistics model
  2. B) PAF paradigm
  3. C) sustainability process
  4. D) Hoshin planning process
  5. E) forced-choice model

Answer:  D

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.5 Plan quality improvement using Hoshin planning.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

100) Catchball is the term used to describe the ________ nature of the Hoshin planning process.

  1. A) simple
  2. B) complex
  3. C) interactive
  4. D) iterative
  5. E) competitive

Answer:  C

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.5 Plan quality improvement using Hoshin planning.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

101) Which of the following is the first step in the Hoshin planning process?

  1. A) product management action plans
  2. B) senior management action plans
  3. C) product management development of one-year goals
  4. D) senior management development of one-year goals
  5. E) development of three- to five-year goals

Answer:  E

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.5 Plan quality improvement using Hoshin planning.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

 

102) Kanri is the term used to describe the interactive nature of the Hoshin planning process.

Answer:  FALSE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.5 Plan quality improvement using Hoshin planning.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

103) Catchball involves reporting from teams and feedback from management.

Answer:  TRUE

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.5 Plan quality improvement using Hoshin planning.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

104) Explain the Hoshin planning process.

Answer:  Hoshin is Japanese for a compass, a course, a policy, or a plan. This is to indicate a vision or purpose to an existence. Kanri refers to management control. In English, this is generally referred to as policy deployment. Hoshin has been used in Japan since the 1960s as a means of implementing policy. Implicit in the Hoshin Kanri is the use of the basic seven tools of quality, the new tools of quality, and quality function deployment.

In the Hoshin process, the company develops a three- to five-year plan, and senior executives develop the current year’s Hoshin objectives. Then the process of catchball occurs. Catchball is the term used to describe the interactive nature of the Hoshin planning process. Catchball involves reporting from teams and feedback from management. The development of the Hoshin plan results in the cascading of action plans that are designed to achieve corporate goals.

Diff: 2

Learning Outcome:  Discuss the total cost of quality and compare the common methods of managing quality

LO:  4.5 Plan quality improvement using Hoshin planning.

AACSB:  Application of Knowledge

Type:  Concept

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Managing Quality Integrating The Supply Chain 6th Edition by S. Thomas Foster – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *