Informatics And Nursing Opportunities And Challenges 4Th by Jeanne Sewell – Test Bank

$25.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS
Informatics And Nursing Opportunities And Challenges 4Th by Jeanne Sewell – Test Bank

chapter 2

1. A student is reviewing the components of a computer system that he has just purchased. Which of the following would he expect to find as the operating system?
  A) Microsoft Windows®
  B) Microsoft Office®
  C) Corel Word Perfect Office®
  D) Lotus Symphony®

 

 

2. When using a computer program, a student enters a command by pointing and clicking. The student understands that this action is the result of which of the following?
  A) Disk operating system
  B) Graphical user interfaces
  C) Algorithm
  D) Groupware

 

 

3. A student is working on a report using Microsoft Word® and wants to maximize the window. Which of the following would the student click on to accomplish this?
  A) Red X at the top right corner
  B) Quick launch bar of the task bar
  C) Square in the upper right corner
  D) Tab at the bottom of the screen

 

 

4. While using a program, a user gets a message saying that the program is not responding. The user decides to shut down the program but it does not happen. Which of the following would the user do next?
  A) Continue to click on the X at the right hand corner
  B) Hold down the Ctrl, Alt, and Delete keys simultaneously
  C) Turn off the computer manually
  D) Open the program in another window

 

 

5. A student is reviewing material in preparation for an examination on computer software and computer languages. The student demonstrates understanding of the levels of language when he identifies which of the following as an example of the highest level language?
  A) Machine language
  B) COBOL
  C) Basic
  D) Structured query language (SQL)

 

 

6. A group of students are visiting a software manufacturer. The employee is describing how they create software, developing a step-by-step set of instructions so that the computer can understand and comply, resulting in a predictable end-state. The employee is describing which of the following?
  A) Code
  B) Flow chart
  C) Algorithm
  D) Language

 

 

7. A nurse has purchased proprietary software for the computer. Which of the following is essential when installing proprietary software?
  A) Checking the serial number
  B) Registering the product
  C) Purchasing the license to use
  D) Calling the vendor to initiate service

 

 

8. When comparing and contrasting DOS with current operating systems, which of the following would the instructor include?
  A) DOS allows multiple programs to be used at the same time.
  B) Transferring information between programs in DOS was tedious.
  C) Creating nontext documents was easier than text documents.
  D) Only a small number of point and click options were available with DOS.

 

 

9. A student is working on a project for a math class involving the collection of numerical survey data. Which of the following application programs would be most appropriate for the student to use?
  A) Word processor
  B) Presentation program
  C) Spreadsheet
  D) Relational database program

 

 

10. Which of the following would be appropriate to use so that two nursing students living a distance apart can work on a project together?
  A) Shareware
  B) Speech recognition
  C) Cloud computing
  D) Groupware

 

 

11. A nurse is working on the computer using a trial copy of a software program. The nurse is using which of the following?
  A) Freeware
  B) Cloud computing
  C) Shareware
  D) Open source software

 

 

12. A nurse is writing a research paper for a class using Microsoft Word®. The home ribbon toolbar is open. Which of the following would the nurse find on this toolbar? Select all that apply.
  A) Typeface size
  B) Formatting appearance
  C) Line spacing selections
  D) Numbering options
  E) Thesaurus

 

 

13. As part of a class on informatics, a group of nursing students are preparing a presentation about computers for a community group. Which of the following would they include as an advantage of graphical user interfaces (GUIs)? Select all that apply.
  A) Ability to have multiple programs open at the same time
  B) Increased ease in moving data between open programs
  C) Enhanced use of statistical information for analysis
  D) Decreased need to remember specific command words
  E) Decreased length of time needed for booting up the computer

 

 

14. A colleague recently purchased a new software program and asks you several questions about the software. However, you do not know the answers and refer your colleague to which of the following?
  A) Shareware
  B) User group
  C) Groupware
  D) Business Software Alliance

 

 

15. A nursing instructor is teaching a class about computers and computer software as preparation for the students’ clinical laboratory experiences. After teaching the class about how software is created, the instructor determines that the teaching was effective when the students identify development of which of the following as the end point of the process?
  A) Algorithm
  B) Flowchart
  C) Code
  D) Structured query

 

 

 

Answer Key

 

1. A
2. B
3. C
4. B
5. D
6. C
7. B
8. B
9. C
10. D
11. C
12. A, B, C, D
13. A, B, D
14. B
15. C

chapter 14

1. When describing consumer informatics to a group of students, the instructor includes which of the following as a contributing factor?
  A) The rising costs of healthcare
  B) The complexity of navigating the Internet
  C) Desire by consumers for increased responsibility
  D) The continued pervasive culture of paternalism

 

 

2. Which of the following would a consumer use to compare the performance of health plans?
  A) Healthcare Effectiveness Data and Information Set (HEDIS)
  B) Hospital Quality Alliance (HQA)
  C) Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS)
  D) National Committee for Quality Assurance (NCQA)

 

 

3. An instructor is teaching a group of students about the use of online pharmacies by patients. The instructor determines that the teaching was successful when the students identify which of the following as a problem?
  A) The site offers to prescribe a prescription drug for the first time without a physical exam.
  B) The site offers convenient access to a licensed pharmacist able to answer patients’ questions.
  C) The site provides a U.S. address and phone number to contact if a patient has a problem.
  D) The site requires a prescription for prescription drugs that are approved by the Food and Drug Administration

 

 

4. A patient comes to the clinic for a visit and brings information about his condition that he got off the Internet. Which of the following responses by the nurse would be most appropriate?
  A) “What, don’t you believe that we’re doing what’s best for you?”
  B) “Let’s go over this information and see what it says.”
  C) “I really need to check out this site before we talk about it.”
  D) “You need to be really careful about what you get off the Internet.”

 

 

5. A group of students is reviewing material in preparation for an examination on health literacy. Which of the following, if identified by the students as a characteristic, indicates the need for additional studying?
  A) Unrelated to years of education
  B) Variable with the context and setting
  C) Greater predictor of health than age
  D) Primarily the ability to use basic reading skills

 

 

6. A patient receives his cholesterol test results and decides to make lifestyle changes to improve his numbers. The nurse would interpret this as which of the following?
  A) Health literacy
  B) Health numeracy
  C) Consumer informatics
  D) Information literacy

 

 

7. When assisting a patient who will be participating in telemonitoring in his home, which of the following must the nurse do first?
  A) Evaluate the technical skills of the user
  B) Determine if the user has the necessary physical skill
  C) Ask the patient to select a location for the device in the home
  D) Use everyday terms when teaching how to use the device

 

 

8. When discussing online support groups with patients, which of the following would the nurse include?
  A) Limited range of areas covered
  B) Consistent quality of information
  C) Variable sponsorship
  D) Mostly nonmoderated

 

 

9. After teaching a group of students about the advantages of online support groups, the instructor determines that students need additional teaching when they state which of the following?
  A) Groups are highly diverse in their perspectives.
  B) Anonymity aids in discussing sensitive issues.
  C) Messages can be carefully thought out before posting.
  D) Most interactions are synchronous.

 

 

10. A nurse is evaluating a Web page that was designed for use with patients. Which of the following would be most important to assess?
  A) Design
  B) Accessibility
  C) Usability
  D) Artistic approach

 

 

11. A nurse is reviewing information about the quality of care for certain hospitals in the local area. The nurse finds information specifically about ratings related to high-risk treatments. Which Web page would the nurse be viewing?
  A) Healthcare Effectiveness Data and Information Set
  B) National Committee for Quality Assurance
  C) Hospital Quarterly Alliance
  D) The Leapfrog Group

 

 

12. A nurse who is working in the physician’s office is explaining the newly created patient portal that the practice has developed to a group of clients. When describing what the portal can be used for, which of the following would the nurse include? Select all that apply.
  A) Making routine appointments for follow-up
  B) Getting renewals for current prescriptions
  C) Alerting clients about abnormal lab results
  D) Allowing clients to verbally communicate with staff
  E) Helping clients in decision making

 

 

13. A client is searching the Web for health information. The search engine being used is a crawler search engine. Which of the following might the client be using? Select all that apply.
  A) Google
  B) Yahoo!
  C) Bing
  D) Ask Jeeves
  E) Open Directory

 

 

14. During a healthcare visit, a client shows the nurse information that he has obtained from the Internet about his current condition. When discussing this information with the client, which of the following would be most important for the nurse to keep in mind?
  A) The information may be correct.
  B) The source needs to be verified.
  C) References must always be listed.
  D) The information is likely to be out-of-date.

 

 

15. After teaching a group of students about health literacy and the skills associated with it, the instructor determines that the teaching was successful when the students identify which ability as a necessary skill? Select all that apply.
  A) Understand visual information
  B) Locate health information
  C) Make decisions
  D) Read at a college level
  E) Apply relevant information

 

 

 

Answer Key

 

1. C
2. A
3. A
4. B
5. D
6. B
7. A
8. C
9. D
10. B
11. D
12. A, B, C, E
13. A, C, D
14. A
15. A, B, C, E

chapter 24

1. After teaching a group of students about the historical development of data analysis and research in healthcare, the instructor determines that the teaching was successful when students identify which of the following as having occurred first?
  A) The development of evidence-based practice
  B) Publication of the journal Nursing Research
  C) Creation of the National Institute for Nursing Research
  D) Use of case studies to describe intervention effectiveness

 

 

2. An informatics nurse is planning to use a free statistical program available on the Internet. Which of the following would be most important for the nurse to keep in mind?
  A) Command lines are used to input data.
  B) The number of statistical procedures is limited.
  C) The program does not need to be downloaded.
  D) A fee is charged after the first free use.

 

 

3. A nurse is planning to use BrightStat© for data analysis. Which of the following would the nurse need to do?
  A) Block pop-up windows
  B) Download the user’s manual
  C) Upload data from a spreadsheet
  D) Purchase the program off the Internet

 

 

4. A nurse researcher accesses the Agency for Healthcare Research and Quality site for information related to which of the following?
  A) Public microdata
  B) Healthcare information technology
  C) Patient satisfaction
  D) Clinical topics

 

 

5. Nurses on a unit are reviewing research to determine if a change in practice is necessary. Which of the following would be most appropriate for the nurses to use as the best evidence for a change?
  A) Reading about a research study on one topic
  B) Comparing results from several studies
  C) Searching for a meta-analysis on the subject
  D) Reviewing articles in a nursing newsletter

 

 

6. A nurse is collecting data about wait times for certain diagnoses across all emergency departments in hospitals in the United States. The nurse is most likely using which of the following?
  A) Agency for Healthcare Research and Quality
  B) DataFerrett
  C) Centers for Medicare and Medicaid Services
  D) Bureau of Labor Statistics

 

 

7. An institutional committee is studying the possibility of implementing a Computerized Decision Support System (CDSS) for the institution. As part of this process, the committee is reviewing research. Which of the following would the committee most likely expect to find?
  A) Research demonstrating consistent replicated results
  B) Methodology that is highly experimental in design
  C) Results showing a reduction in data entry redundancy
  D) A lack of rigorous design for testing patient outcomes

 

 

8. When reviewing the research associated with electronic medical record (EMR) systems, which of the following areas would the nurse identify as least likely being studied?
  A) User satisfaction
  B) Best implementation practice
  C) Clinical outcomes
  D) Financial impact

 

 

9. A nursing instructor is preparing a teaching plan for a class on the topic of business intelligence. The instructor would describe this topic as which of the following?
  A) A method used since early history to analyze data statistically
  B) Process of turning financial, patient, and quality data into usable information
  C) The use of statistical methods to determine mortality and morbidity rates
  D) Application of specialized programs for data collection, management, and analysis

 

 

10. A nurse researcher is entering categorical data into a spreadsheet. Which of the following would be most important for the nurse to do?
  A) Create a formula
  B) Code the data numerically
  C) Define the arguments
  D) Display the statistical procedure result

 

 

11. A nurse is engaged in a group discussion about using research findings to improve clinical practice. Which of the following would the group least likely suggest to foster the use of research findings?
  A) Subscribing to clinical practice journals
  B) Attending professional meetings
  C) Reading source documents for new guidelines
  D) Purchasing statistical software

 

 

12. A nursing student tells the instructor that she is intimidated by research. Which of the following suggestions from the instructor would be appropriate? Select all that apply.
  A) Ask instructors for feedback
  B) Listen to explanations about research
  C) Ask the librarian for help
  D) Practice search skills
  E) Practice data analysis skills

 

 

13. After teaching a group of students about the focus of research in nursing informatics, the instructor determines that the teaching was successful when the group identifies which of the following as the focus?
  A) Security
  B) Aggregated data collection
  C) Healthcare outcome improvement
  D) Standard development

 

 

14. When reviewing the problems associated with research and clinical decision support systems, which of the following would the nurse expect to find?
  A) Rigorous research designs
  B) Integrated systems
  C) Redundant data entry
  D) Stand-alone systems

 

 

15. A nurse is using BrightStat© program and is preparing to summarize data with descriptive statistics. Which of the following would the nurse do first?
  A) Select the variables
  B) Code the data
  C) Insert the formula
  D) Download the spreadsheet

 

 

 

Answer Key

 

1. D
2. A
3. C
4. B
5. C
6. B
7. D
8. B
9. B
10. B
11. D
12. A, B
13. C
14. D
15. A

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Informatics And Nursing Opportunities And Challenges 4Th by Jeanne Sewell – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *