Experiencing MIS Fourth Canadian Edition by Andrew Gemino – Test Bank

$20.00

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS

 

Experiencing MIS Fourth Canadian Edition by Andrew Gemino – Test Bank

 

Experiencing MIS, 4e (Kroenke)

Chapter Extension 3:  Introduction to Microsoft Excel 2010

 

Multiple Choice

 

1) A ________ is a table of data having rows and columns.

  1. A) spreadsheet
  2. B) matrix
  3. C) gridline
  4. D) library

Answer:  A

Page Ref: 371

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) In Excel, the rows are identified by ________.

  1. A) letters
  2. B) numbers
  3. C) Roman numerals
  4. D) symbols

Answer:  B

Page Ref: 371

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) In Excel, the columns are identified by ________.

  1. A) letters
  2. B) numbers
  3. C) Roman numerals
  4. D) symbols

Answer:  A

Page Ref: 371

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

4) In Excel, the term ________ refers to a single spreadsheet.

  1. A) datasheet
  2. B) matrix
  3. C) worksheet
  4. D) gridline

Answer:  C

Page Ref: 371

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

5) In Excel, the intersection of a row and a column is called a(n) ________.

  1. A) junction
  2. B) gridline
  3. C) cell
  4. D) data point

Answer:  C

Page Ref: 372

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

6) In Excel, the wide bar of tools and selections that appears just under the tabs is called the ________.

  1. A) menu tab
  2. B) task pane
  3. C) gridline
  4. D) ribbon

Answer:  D

Page Ref: 373

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

7) When adding graphs, hyperlinks, or images to an Excel worksheet, you use the ________ tab.

  1. A) Data
  2. B) Format
  3. C) View
  4. D) Insert

Answer:  D

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

8) In Excel, which of the following tabs can be used for filtering and sorting the data in your spreadsheet?

  1. A) Data
  2. B) Review
  3. C) Insert
  4. D) Home

Answer:  A

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

9) In Excel, the Review tab can be used for ________.

  1. A) creating more complex formulas
  2. B) filtering and sorting data in the spreadsheet
  3. C) tracking changes and making comments
  4. D) configuring the appearance of Excel

Answer:  C

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

10) The ________ tab is used for configuring the appearance of Excel.

  1. A) View
  2. B) Review
  3. C) Data
  4. D) Home

Answer:  A

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

11) In Excel, the most frequently used tools and selections appear under the ________ tab.

  1. A) Data
  2. B) Home
  3. C) View
  4. D) Review

Answer:  B

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

12) You have entered a formula in the cell G9. Which of the following would occur if you press the F2 function key after selecting the cell G9?

  1. A) The formula in G9 can be edited without retyping.
  2. B) The formula will be copied to the clipboard.
  3. C) A graph that explains the formula would appear.
  4. D) The formula in the cell will be locked.

Answer:  A

Page Ref: 375

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

13) If a user types the value 100 into cell G1, presses Enter, and then clicks cell G1, a rectangle will be drawn around the cell with a little black box in the lower right-hand corner. Which of the following occurs if the user drags that little black box down to cell G7?

  1. A) Excel will fill in the value 100 multiplied by the number of cells in each of those cells.
  2. B) All of those cells will remain blank.
  3. C) Excel will fill in the value 100 into all of those cells.
  4. D) Excel will divide the corresponding value sequentially in each of those cells.

Answer:  C

Page Ref: 376

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

14) Which of the following is true of rows and columns in Excel?

  1. A) To add a column, click the name of the column after which you want to insert columns.
  2. B) The cursor is moved to the left to increase the size of the column.
  3. C) To insert new rows, click the number of the row below which you want new rows, and select as many rows as you want to insert.
  4. D) The cursor is dragged up to decrease the height of the row.

Answer:  D

Page Ref: 380

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

15) In Excel, if you click the center icons in the ________ section of the ribbon, the labels will appear centered both horizontally and vertically in the cell.

  1. A) Number
  2. B) Alignment
  3. C) Styles
  4. D) Editing

Answer:  B

Page Ref: 381

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

16) In Excel, every formula must begin with a(n) ________ sign.

  1. A) plus
  2. B) minus
  3. C) percent
  4. D) equal

Answer:  D

Page Ref: 382

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 6

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

17) What is the meaning of the formula SUM (C3:C8)?

  1. A) Add all the values starting from the third cell to eighth cell in the third column.
  2. B) Add all the values starting from the third cell to eighth cell in the third row.
  3. C) Add the values of third cell in the third column and eighth cell in the third column.
  4. D) Add the values of third cell in the third row and eighth cell in the third row.

Answer:  A

Page Ref: 384

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 6

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

18) In Excel, ________ refers to whether the worksheet is printed normally or sideways on the page.

  1. A) layout
  2. B) orientation
  3. C) alignment
  4. D) gridline

Answer:  B

Page Ref: 385

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 7

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

True or False

 

1) The rows in an Excel spreadsheet are identified by letters, and the columns are identified by numbers.

Answer:  FALSE

Page Ref: 371

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) An Excel workbook is a collection of one or more spreadsheets.

Answer:  TRUE

Page Ref: 371

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) The intersection of a row and a column on a spreadsheet is called a data point.

Answer:  FALSE

Page Ref: 372

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

4) To save a worksheet in Excel, you use the Save option in the Edit menu.

Answer:  FALSE

Page Ref: 372

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

5) In Excel, the wide bar of tools and selections that appears just under the tabs is referred to as the Menu bar.

Answer:  FALSE

Page Ref: 373

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

6) In Excel, the Insert tab is used to add pictures, graphs, and hyperlinks.

Answer:  TRUE

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

7) In Excel, you would use the Review tab to format your page for printing.

Answer:  FALSE

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

8) The View tab is used to configure the appearance of Excel.

Answer:  TRUE

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

9) The Home tab holds the most frequently used tools and selections.

Answer:  TRUE

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

10) Data can be imported to Excel from other programs.

Answer:  TRUE

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

11) An Excel worksheet cannot add data based on a pattern.

Answer:  FALSE

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

12) Using the F2 key is recommended when you have a long value in a cell and need to edit a letter or two without retyping the whole entry.

Answer:  TRUE

Page Ref: 375

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

13) A new row can be inserted at the desired point in an Excel worksheet by selecting the row below which you want to add the new row and clicking Insert.

Answer:  FALSE

Page Ref: 378

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

14) In Excel, the entire row or column can be selected by clicking on the name of the row or column.

Answer:  TRUE

Page Ref: 380

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

15) Microsoft Help can be accessed by clicking the question mark located in the ribbon bar below the Review tab.

Answer:  FALSE

Page Ref: 382

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

16) In Excel, every formula must begin with an equal sign.

Answer:  TRUE

Page Ref: 382

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 6

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

17) Orientation refers to whether the worksheet is printed upright or sideways on the page.

Answer:  TRUE

Page Ref: 385

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 7

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

18) The portion of the spreadsheet to be printed can be specified using the Print Preview feature.

Answer:  FALSE

Page Ref: 386

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 7

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

Essay

 

1) What is a spreadsheet in Excel?

Answer:  A spreadsheet is a table of data having rows and columns, and is used to make calculations and for data processing. Electronic spreadsheets provide incredible labor savings over paper spreadsheets and were a major factor in the early adoption of personal computers.

Page Ref: 371

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

2) Explain the process of naming the rows, columns, and cells in Microsoft Excel.

Answer:  Excel spreadsheets have rows and columns. The rows are identified by numbers, and the columns are identified by letters. Because there are only 26 letters in the alphabet, the following scheme is used to label columns: The letters A through Z identify the first 26 columns; the letters AA through AZ identify the next 26; BA through BZ the next 26; and so forth. The intersection of a row and a column is called a cell. Each cell is identified by the name of its row and column. For example, cell K5 is situated in the K column and row number 5.

Page Ref: 371-372

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) What are the different ways of entering data into an Excel worksheet?

Answer:  Data can be entered into an Excel worksheet in three ways: (1) key in the required data, (2) let Excel add data based on a pattern, and (3) import data from another program such as Microsoft Access.

Page Ref: 374

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

4) Explain the process of inserting rows and columns in Microsoft Excel.

Answer:  To insert new rows in Microsoft Excel, click the number of the row above which you want new rows and select as many rows as you want to insert, right-click, and then select Insert. The new rows would be inserted above the selected row. To add columns in Microsoft Excel, click the name of the column before which you want to insert columns, select as many columns to the right of that as you want to add, right-click, and then select Insert.

Page Ref: 378-381

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

5) The real power of Excel lies in its amazing computational capability. Explain.

Answer:  Excel can be used to work with a number of preprogrammed and user-created formulas. It has a system in place to highlight areas that need to be corrected and to assign color codes to the cells so that the user can easily see which cells are being used in a given formula. Excel also has the capability to copy formulas and adjust the terms of the formula so that each would refer to cells in the row to which it was copied. Finally, it has a number of preprogrammed activities that allow the users to sum figures, average figures, and perform many other calculations by selecting a choice from the Formulas tab.

Page Ref: 382-384

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 6

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

Experiencing MIS, 4e (Kroenke)

Chapter Extension 11:  Hyper-Social Organizations and Knowledge Management

 

Multiple Choice

 

1) Which of the following is true of hyper-social organizations?

  1. A) Using social media in an old-style, organization-centric manner is highly effective.
  2. B) Rather than creating relationships in which customers and organizations perceive and gain value, they send messages that attempt to manage, influence and control both parties.
  3. C) They are organizations that have made the four transitions, called pillars.
  4. D) Marketing is broadly conceived to pertain to employees and partners only.

Answer:  C

Page Ref: 505

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

2) Which of the following is true of the transition of channels to networks in a hyper-social organization?

  1. A) Hyper-social organizations use networks to transmit messages valued by recipients.
  2. B) Networks transmit data, whereas channels transmit knowledge.
  3. C) Social media limits the formation of communities based on common interests.
  4. D) In order to obtain any of the consumers’ attention today, organizations must engage with networks in their communities, based on their interests.

Answer:  D

Page Ref: 507

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

3) Which of the following dynamic process activities involves determining what the communities you care about are saying about you, and identifying the structure, goals, and dynamic of communities with which you want to relate?

  1. A) activate
  2. B) sense
  3. C) measure
  4. D) engage

Answer:  B

Page Ref: 508

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

4) Which of the following dynamic process activities involves creating relationships with different communities?

  1. A) activate
  2. B) sense
  3. C) measure
  4. D) engage

Answer:  D

Page Ref: 508

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

5) Which of the following dynamic process activities involves connecting communities to internal value chains and processes?

  1. A) activate
  2. B) sense
  3. C) measure
  4. D) engage

Answer:  A

Page Ref: 507

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

6) Which of the following dynamic process activities involves analyzing the success of an organization in terms of social capital?

  1. A) activate
  2. B) sense
  3. C) measure
  4. D) engage

Answer:  C

Page Ref: 507

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

7) Which of the following dynamic process activities involves publicizing community successes?

  1. A) sense
  2. B) activate
  3. C) engage
  4. D) story tell

Answer:  D

Page Ref: 507

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

8) The process of creating value from intellectual capital and sharing that knowledge with employees, managers, suppliers, customers, and others who need that capital is referred to as ________.

  1. A) knowledge management
  2. B) value engineering
  3. C) knowledge engineering
  4. D) earned value management

Answer:  A

Page Ref: 509

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

9) ________ are rule-based systems that encode human knowledge in the form of If/Then rules.

  1. A) Management information systems
  2. B) Expert systems
  3. C) Content management systems
  4. D) Decision support systems

Answer:  B

Page Ref: 510

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

10) The programs that process a set of rules are called ________.

  1. A) expert systems codes
  2. B) expert systems databases
  3. C) expert systems shells
  4. D) expert systems files

Answer:  C

Page Ref: 511

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

11) Which of the following is true of expert systems?

  1. A) To create the system of rules, the expert system development team interviews human experts in the domain of interest.
  2. B) The programs that process a set of rules are called expert systems codes.
  3. C) Expert systems are easy to maintain.
  4. D) Expert systems require very few labor hours from both experts in the domain under study and

designers of expert systems.

Answer:  A

Page Ref: 511

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

12) ________ are information systems that support the management and delivery of documents and other expressions of employee knowledge.

  1. A) Management information systems
  2. B) Enterprise resource systems
  3. C) Expert systems
  4. D) Content management systems

Answer:  D

Page Ref: 511

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

13) Which of the following is one of the complications of a content management function?

  1. A) Multiple documents cannot refer to the same product or procedure.
  2. B) Documents exist in isolation from each other.
  3. C) Content management systems must maintain linkages among documents.
  4. D) The document contents are nonperishable.

Answer:  C

Page Ref: 512

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

14) Which of the following is true of the content management application alternatives?

  1. A) In-house systems are far less expensive to maintain than off-the-shelf products.
  2. B) Operations develop an in-house system to track machine maintenance procedures.
  3. C) Custom content management applications are economical to develop and maintain.
  4. D) Off-the-shelf products have considerably less functionality than most in-house systems.

Answer:  B

Page Ref: 512-513

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

15) The largest collection of documents ever assembled exists on the Internet, and the world’s largest and most popular document search engine is ________.

  1. A) Yahoo
  2. B) Bing
  3. C) Google
  4. D) AltaVista

Answer:  C

Page Ref: 513

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

16) ________ wikis are particularly useful for technical teams, such as engineering teams, who need to share common definitions for terms and principles.

  1. A) Nonlinear
  2. B) Linear
  3. C) Public
  4. D) Private

Answer:  D

Page Ref: 514

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

17) A(n) ________ is an employee directory that includes not only the standard name, email, phone, and address, but also organizational structure and expertise.

  1. A) rich directory
  2. B) active directory
  3. C) external directory
  4. D) internal directory

Answer:  A

Page Ref: 514

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

True or False

 

1) Rather than creating relationships in which both customers and the organization perceive and gain value, hyper-social organizations send messages that attempt to manage, influence, and control both parties.

Answer:  FALSE

Page Ref: 505

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

2) The concepts and language of the hyper-social organization model are market-oriented.

Answer:  TRUE

Page Ref: 505

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

3) Social media enables people to form communities based on common interests.

Answer:  TRUE

Page Ref: 507

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

 

4) Channels transmit knowledge, whereas networks transmit data.

Answer:  FALSE

Page Ref: 507

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

 

5) Sensing involves identifying the structure, goals, and dynamic of communities with which you want to relate.

Answer:  TRUE

Page Ref: 508

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

 

 

6) Engaging involves connecting communities to your internal value chains and processes.

Answer:  FALSE

Page Ref: 508

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

 

7) Knowledge management improves customer service by streamlining response time.

Answer:  TRUE

Page Ref: 509-510

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

8) Knowledge management boosts revenues by getting products and services to market faster.

Answer:  TRUE

Page Ref: 509-510

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

9) Content management systems are rule-based systems that encode human knowledge in the form of If/Then rules.

Answer:  FALSE

Page Ref: 510

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

10) Expert systems are easy to maintain.

Answer:  FALSE

Page Ref: 511

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

 

11) The documents in content management systems do not exist in isolation from each other.

Answer:  TRUE

Page Ref: 512

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

12) The documents in content management systems are nonperishable.

Answer:  FALSE

Page Ref: 512

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

13) Custom content management applications are expensive to develop and maintain.

Answer:  TRUE

Page Ref: 512

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

14) Most in-house systems have considerably more functionality than off-the-shelf products and they are far less expensive to maintain.

Answer:  FALSE

Page Ref: 513

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

15) The largest collection of documents ever assembled exists on the Internet, and the world’s best known document search engine is Google.

Answer:  TRUE

Page Ref: 513

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

 

 

16) An active directory is an employee directory that includes not only the standard name, email, phone, and address, but also organizational structure and expertise.

Answer:  TRUE

Page Ref: 514

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

17) Rich directories are particularly useful in large organizations where people with particular expertise are unknown.

Answer:  TRUE

Page Ref: 515

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 5

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

Essay

 

1) What are the characteristics of a hyper-social organization?

Answer:  A hyper-social organization is an organization that uses social media to transform its interactions with customers, employees, and partners into mutually satisfying relationships with them and their communities. Rather than sending messages that attempt to manage, influence, and control, hyper-social organizations create relationships in which both parties perceive and gain value. In particular, a hyper-social organization is one that has made the four transitions, called pillars. The concepts and language of this model are marketing-oriented, but in this model marketing is broadly conceived to pertain to employees and partners as well as customers.

Page Ref: 505

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 1

Learning Outcome:  Discuss the role of information systems in supporting business processes

 

 

2) What is knowledge management? How does it benefit an organization?

Answer:  Knowledge management (KM) is the process of creating value from intellectual capital and sharing that knowledge with employees, managers, suppliers, customers, and others who need that capital.

The following are the primary benefits of KM:

  1. KM fosters innovation by encouraging the free flow of ideas.
  2. KM improves customer service by streamlining response time.
  3. KM boosts revenues by getting products and services to market faster.
  4. KM enhances employee retention rates by recognizing the value of employees’ knowledge and rewarding them for it.
  5. KM streamlines operations and reduces costs by eliminating redundant or unnecessary processes.

In addition, KM preserves organizational memory by capturing and storing the lessons learned and best practices of key employees.

Page Ref: 509-510

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 2

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

3) What are expert systems?

Answer:  Expert systems are rule-based systems that encode human knowledge in the form of If/Then rules. Such rules are statements that specify if a particular condition exists, then to take some action. The programs that process a set of rules are called expert systems shells. Typically, the shell processes rules until no value changes. At that point, the values of all the variables are reported as results. To create the system of rules, the expert system development team interviews human experts in the domain of interest. Expert systems are difficult to maintain.

Page Ref: 510-511

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 3

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

4) What are content management systems? Define any three challenges of content management.

Answer:  Content management systems are information systems that support the management and delivery of documents and other expressions of employee knowledge. Typical users of content management systems are companies that sell complicated products and want to share their knowledge of those products with employees and customers.

 

Content management functions are exceedingly complicated. First, most content databases are huge; some have thousands of individual documents, pages, and graphics. Another complication for content management systems is that documents do not exist in isolation from each other. Documents refer to one another, and multiple documents may refer to the same product or procedure. When one of them changes, others must change as well. Some content management systems maintain linkages among documents so that content dependencies are known and used to maintain document consistency. A third complication is that document contents are perishable. Documents become obsolete and need to be altered, removed, or replaced.

Page Ref: 511-512

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

5) What are content management application alternatives?

Answer:  Three common alternatives for content management applications are:

  1. In-house custom: Operations might develop an in-house system to track machine maintenance procedures. Like all custom applications, however, custom content management applications are expensive to develop and maintain.
  2. Off-the-shelf: Because of the expense of custom applications, many organizations today use off-the-shelf software. Some organizations choose vertical market off-the-shelf applications. Off-the-shelf products have considerably more functionality than most in-house systems and they are far less expensive to maintain.
  3. Public search engines: The largest collection of documents ever assembled exists on the Internet, and the world’s best known document search engine is Google. Because Google searches through all public sites of all organizations, it is usually the fastest and easiest way to find a public document. This often is true even within an organization.

Page Ref: 512-514

Difficulty:  Moderate

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 4

Learning Outcome:  Discuss best practices for selecting, evaluating, and managing information systems projects

 

6) What is the purpose of a rich directory?

Answer:  A rich directory is an employee directory that includes not only the standard name, email, phone, and address, but also organizational structure and expertise. With a rich directory, it is possible to determine where in the organization someone works, who is the first common manager among two people, and what past projects and expertise an individual has. For international organizations, such directories also include languages spoken. Microsoft’s product Active Directory is the most popular rich directory. Rich directories are particularly useful in large organizations where people with particular expertise are unknown.

Page Ref: 514-515

Difficulty:  Easy

AACSB:  Use of Information Technology

Study Question:  Study Question 6

Learning Outcome:  Discuss best practices for using and managing databases

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Experiencing MIS Fourth Canadian Edition by Andrew Gemino – Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *