Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow -Test Bank

$25.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS
Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow -Test Bank

1. The best description of the multidimensional integrative approach to understanding psychopathology is that it is
based on
a. biological dimensions.
b. biological and psychological dimensions.
c. biological and psychological dimensions, as well as emotional influences.
d. biological and psychological dimensions, as well as emotional and developmental influences.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: One-Dimensional versus Multidimensional Models
OTHER: TYPE: Conceptual
2. Within the multidimensional integrative approach to understanding psychopathology, learned helplessness is
considered a(n) ______ dimension.
a. biological b. psychological
c. emotional d. psychological
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: One-Dimensional versus Multidimensional Models
OTHER: TYPE: Conceptual
3. The basis of the multidimensional integrative approach to understanding psychopathology is that each dimension
(psychological, biological, emotional, etc.)
a. operates independently. b. is sufficient to cause pathology.
c. builds on the dimension that precedes it. d. is influenced by the other dimensions.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: One-Dimensional versus Multidimensional Models
OTHER: TYPE: Conceptual
Powered by Cognero Page 1
Name: Class: Date:
Chapter 02: An Integrative Approach to Psychopathology
AN INTEGRATIVE APPROACH TO PSYCHOPATHOLOGY

 

1. The chief motivating factor in both anorexia nervosa nervosa and bulimia nervosa is
a. a desire to purge. b. an overwhelming drive to eat.
c. an overwhelming urge to be thin. d. a desire to starve oneself.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Major Types of Eating Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
2. When individuals with anorexia nervosa are evaluated over long periods of time, it has been found that the
percentage of individuals who die as a result of their disorder is ______.
a. 20% b. 5%
c. 2% d. 40%
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Major Types of Eating Disorders
OTHER: TYPE: Factual
3. Approximately ___ of anorexia nervosa deaths are due to suicide.
a. 5-10% b. 10-15%
c. 20-30% d. 40-45%
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Major Types of Eating Disorders
OTHER: TYPE: Factual
4. The death rate (including suicide) due to anorexia nervosa is
a. higher than for any other psychological disorder except depression.
b. lower than that of most psychological disorders.
c. higher than that any psychological disorder reviewed in your text.
d. the highest of all of the psychological disorders.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Major Types of Eating Disorders
OTHER: TYPE: Factual
Powered by Cognero Page 1
Name: Class: Date:
Chapter 08: Eating and Sleep-Wake Disorders
EATING AND SLEEP DISORDERS

 

1. In the textbook case of Arthur, who was diagnosed with brief psychotic disorder after talking about his secret plans
both to save the world’s starving children and to break into a foreign embassy, his parents were unable to have him
admitted to a psychiatric hospital because Arthur was
a. diagnosed incorrectly.
b. not considered dangerous to himself or others.
c. no longer covered by their health insurance.
d. a minor child.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Perspectives on Mental Health Law
OTHER: TYPE: Applied
2. In the late 19th century, the enactment of civil commitment laws resulted in
a. only a few cases of involuntary commitment to mental hospitals.
b. people being committed who were not mentally ill.
c. wives committing their husbands to mental hospitals.
d. a decrease in the number of large public mental hospitals.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Civil Commitment
OTHER: TYPE: Factual
3. Which of the following eras was known as the “liberal era” in regard to mental health treatments?
a. 1940-1960 b. 1960-1980
c. 1980-1990 d. 1990 to the present
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Civil Commitment
OTHER: TYPE: Factual
Powered by Cognero Page 1
Name: Class: Date:
Chapter 16: Mental Health Services
MENTAL HEALTH SERVICES: LEGAL AND ETHICAL ISSUES

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow -Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *