Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow -Test Bank

$25.00

Category:

Description

INSTANT DOWNLOAD WITH ANSWERS
Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow -Test Bank

1. Which of the following characterizes the mood-state known as anxiety?
a. Positive mood state b. Reduced heart rate
c. Apprehension about the future d. Muscle relaxation
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: The Complexity of Anxiety Disorders
OTHER: TYPE: Factual
2. Anxiety is closely related to which of the following psychological disorders?
a. Schizophrenia b. Depression
c. Dementia d. Psychosis
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: The Complexity of Anxiety Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
3. People tend to have their best performance on tasks when they are ___________.
a. very anxious b. not anxious at all
c. a little anxious d. fearful
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: The Complexity of Anxiety Disorders
OTHER: TYPE: Factual
4. When people experience severe anxiety, they
a. often know it is irrational, but can’t help it. b. usually are able to just “turn off” those feelings.
c. often experience a break with reality. d. don’t recognize that the feelings are, in fact, anxiety.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: The Complexity of Anxiety Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
Powered by Cognero Page 1
Name: Class: Date:
Chapter 05: Anxiety, Trauma and Stressor-Related, and Obsessive-Compulsive
ANXIETY DISORDERS

1. Prior to the DSM-III, conditions that are currently characterized as mood disorders were referred to by several
different names, including all of the following EXCEPT
a. depressive disorders. b. affective disorders.
c. psychotic episodes. d. depressive neuroses.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Understanding and Defining Mood Disorders
OTHER: TYPE: Factual
2. The physical symptoms of a major depressive disorder include
a. changes in appetite or weight. b. decreased ability to concentrate.
c. increased energy. d. decreased self-esteem
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Understanding and Defining Mood Disorders
OTHER: TYPE: Factual
3. One of the symptoms of a mood disorder is called anhedonia, which means
a. a feeling of worthlessness. b. an altered pattern of sleep.
c. indecisiveness. d. an inability to engage in pleasurable activities.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Understanding and Defining Mood Disorders
OTHER: TYPE: Factual
4. Mood disorders can range from mild to severe; the most severe type of depression is called
a. major depressive disorder b. dysthymia.
c. cyclothymia. d. profound depression.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Understanding and Defining Mood Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
Powered by Cognero Page 1
Name: Class: Date:
Chapter 07: Mood Disorders and Suicide
MOOD DISORDERS AND SUICIDE

 

1. Traditionally, delirium, dementia, and amnestic disorders were categorized as
a. resulting from complications of birth.
b. part of the normal aging process.
c. organic and then cognitive disorders.
d. as temporary conditions.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Perspectives on Neurocognitive Disorders
OTHER: TYPE: Factual
2. The three categories of neurocognitive disorders are
a. delirium, chromosomal disorders, and amnestic disorders.
b. delirium, dementia, and Alzheimer’s disease.
c. Alzheimer’s, delirium, and Parkinson’s disease.
d. major neurocognitive disorders, mild neurocognitive disorders, and delirium.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Perspectives on Neurocognitive Disorders
OTHER: TYPE: Factual
3. The term “organic mental disorders” is no longer used to describe cognitive disorders because
a. there is nothing “organic” about these disorders.
b. cognitive disorders are actually thought disorders.
c. the term implies that there is no effective treatment.
d. most psychological disorders have an “organic” component.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Perspectives on Neurocognitive Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
Powered by Cognero Page 1
Name: Class: Date:
Chapter 15: Neurocognitive Disorders
COGNITIVE DISORDERS

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abnormal Psychology An Integrative Approach 7th Edition By David H.-Barlow -Test Bank”

Your email address will not be published. Required fields are marked *